1 milyon 200 bin TL"ye mal olacak olan 37 yataklı hastanenin temeli Vali Mustafa Malay tarafından atıldı.
Temek atma törenine Vali Malay"ın yanı sıra, İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Bozdoğan Sağlık Grup Başkanı Dr. Mesut Kavaklı, Karacasu ilçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Acar, Nazilli Sağlık Grup Başkanı Dr. Orhun Örer, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Fikri Özçetin, Nazilli Devlet Hastanesi Müdürü Ramazan Özsoy, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve hastane yapımını üstlenen hayırsever işadamı Rasim Menteşe katıldı.
Törende konuşan Rasim Menteşe, Bozdoğan"da doğup büyüdüğünü, ilkokulu aynı yerde, ortaokulu Nazilli"de Yüksek okulu da Ankara"da okuduğunu ifade ederek “Çocukluğum çileler ve yokluklar içinde geçti. Yokluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle bugün varlıklı bir insan olarak ilçeme eğitim ve sağlık alanında çeşitli yatırımlar yaparak ahdi vefa borcumu ödemeye çalışıyorum. İlçede Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu İçin Öğrenci yurdu yaptırarak buranın bilgisayar donanımını üstlendim. Şimdi de burada 50 yıllık bir özlemi gidermek için bir hastane yaptırıyoruz. Bunun içinde çok mutluyum. Ben doğup büyüdüğüm bu toprakları çok seviyorum” dedi.
Bozdoğan"a bir hastane yapılacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, “Artık Örentahtlı, Körtekeli, Aksekili kadınlar hastane yollarında çocuğunu dünyaya getirmeyecek. Bazı basit tahlillerini bile Nazilli"de yaptırmak zorunda kalan yaşlılarımız artık bu zahmeti çekmeyecek. Top oynarken, elma kopartırken ağaçtan düşen çocuklarımızın filmleri için Nazilli"ye kadar gidilmeyecek. İki yıl önce hastane projemize başlarken birçoklarının "Nazilli varken burada hastane olmaz" dedikleri hastanemizin temelini atıyoruz” diye konuştu.
Sağlık hizmetlerinin önemine işaret eden Vali Malay ise; şunları söyledi: “Karacasu olsun, Bozdoğan olsun vefalı insanlarımız ile dolu. Burada doğup büyüyen ve yetişen bu vefalı ve hayırsever iş adamlarımız hiçbir zaman doğup büyüdükleri yerleri unutmuyorlar. Rasim Menteşe"de bunlardan bir tanesidir. Bu bölgede yurtlar, okullar yaptırmış. Şimdi de Bozdoğan ilçesinin 50 yıldan buyana hayallerini süsleyen 17 yatak kapasiteli entegre bin700 metrekare kapalı alana sahip "T.C. Sağlık Bakanlığı Rasim Menteşe Bozdoğan İlçe Hastanesi"ni yaptırıyor. Bu hastane 1 milyon 200 bin TL"ye mal olacak. Hastane tamamlandığında Kadın-Doğum, Çocuk, Dahiliye ve Hariciye olmak üzere 4 ana branşlarda sağlık hizmeti verecek. Burada yaşayan, bu bölgenin köylerinde yaşayan vatandaşlarımız bu hastane bir yıl içinde tamamlandığında artık Nazilli Devlet Hastanesine Aydın Devlet Hastanesine gitmeyecekler”
Konuşmaların ardından Vali Malay ve katılımcılar tarafından temele ilk harç konuldu. Törende katkıları nedeniyle işadamı Rasim Menteşe"ye plaket takdim edildi.