Olay, bugün öğle saatlerinde, Milas'ın Tuzabat Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda keçi otlatan köylülerin jandarmaya ihbarıyla ortaya çıktı. Bölgeye gelen ekipler, Boğaziçi Köyü'nde mermer fabrikası işleten evli ve 3 çocuk babası Mehmet Er'in, tesise yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta, 48 LU 661 plakalı otomobilinin şoför mahallindeki cesediyle karşılaştı. Plastik bir kelepçeyle elleri arkasından bağlanan Er'in, başına isabet eden iki mermiyle, bu sabaha karşı, olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Manisa'nın Demirci İlçesi'nden 5 yıl önce Milas'a yerleştiği ve mermer fabrikası kurduğu öğrenilen Er'in, borçlu olduğu, kredi çekmek zorunda kaldığı ve tefecilerin eline düşmüş olabileceği öne sürüldü. Acı haberi alıp olay yerine gelen ve sinir krizleri geçiren işadamının eşi 35 yaşındaki Reyhan Er ise “Gitme Mehmet gitme diye yalvardım, dinlemedin. Dinleseydin bunlar başımıza gelmezdi” diyerek gözyaşı döktü.

İşadamı Er'in cesedi önce Milas Devlet Hastanesi, ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, 20'ye yakın işçisi de gelip jandarmadan bilgi almaya çalıştı. Jandarma, başlatılan soruşturma kapsamında, cinayetle ilgili acılı eş Reyhan Er ile 6 işçinin de ifadelerine başvurdu. Milas'ın Meşelik Köyü'nde oturan ve Mertaş Sanayi Ltd. Şti'nin yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Er'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Hürriyet