Aydın Ticaret Odası (AYTO) Konferans Salonu"nda gerçekleşen seminere AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, TÜMSİAD Aydın Şubesi Eğitim Ar-Ge Komisyon Başkanı Mimar Nusret Ünal ve TÜMSİAD Aydın Şubesi üyesi işadamları katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Şube Başkanı Petakkaya, bu tür seminer ve eğitimlerle Aydın"da kurumsal firma oluşumuna, iş adamı kültürünün yerleşmesine ve firmaların doğru zaman ve kaynak yönetimine yardımcı olmayı hedeflediklerini belirterek, “TÜMSİAD, Türkiye ekonomisinin esasen motor gücünü temsil eden Küçük ve Orta Ölçekli Sanayici ve İşadamlarının sorunlarına yönelik olarak, faaliyetlerini yoğunlaştırmıştır. Amacımız, işadamlarının ve istihdam ettikleri elemanların, kişisel, mesleki, sosyal ve kültürel gelişmelerine destek olmak, küçük orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bunun yanında üyelerimiz arasında ekip çalışması anlayışını yayarak, kurumsallaşmaya ve köklü müesseselerin ortaya çıkmasına büyük önem veriyoruz” dedi.
TÜMSİAD üyelerine gönüllülük esasıyla yaptıkları çalışmalarında başarılar dileyen AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da, kendilerinin de bu çalışmaya konferans salonunu ücretsiz olarak tahsis ederek destek verdiklerini söyledi. Benzer etkinliklerin tekrarlanması halinde AYTO olarak desteğe devam etmeye hazır olduklarını kaydeden Dokuzlu, “İşadamı olmak gerçekten zor bir şey. İşadamı olmanın yanında özellikle aile şirketlerini sürdürebilmek daha da zor. Aydın"da genel olarak aile şirketleri var. Bu nedenle bu tür seminerler bunun için çok önemli. İşadamlarımız önce dürüst ve doğru olacak. Önce dürüst olacağız daha sonra para kazanmayı düşüneceğiz” diye konuştu.
RİSKE GİRENLER KRİZDE YOK OLDU
Tüm dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik kriz yaşandığını anımsatan Dokuzlu, krizin etkisinin halen hissedilmekte olduğuna işaret ederek; şunları söyledi: “Maalesef bu krizde en girişimcilerimiz battı. Garanticiler ayakta kaldı. Krizde yok olanlar varını yoğunu sanayiye aktaran ve 1 işçi daha fazla çalıştırmanın hesabını yapanlardı. Yarının hesabını yapmadan yatırım yaptıkları için yol oldular. Bizim gibi sağlamcılar, kriz olur diye kenara bir şeyler koyanlar ayakta kaldı. Bu nedenle krizde yok olan yatırımcılara üzülüyorum. Her şeyin ortası iyidir. Sağlam adımlarla sağlam iş yapmalıyız”
Seminerde yapılan konuşmaların ardından “İşadamı Olmanın Altın Kuralları” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Milli Prodüktivite Merkezi Teknik Müşaviri Dr. Mustafa Kemal Akgül, Aydınlı işadamlarına dünya ticaretinde yaşanan değişimlerin firmalar bazında oluşturacağı etkiler ve işadamlarının yeniliklere karşı hazırlıklı olmaları konularında bilgiler verdi.