İzmir'de tutkunu olduğu yarışlara katıldığı motosikletiyle bir otomobile arkadan çarpınca ağır yaralanan işadamı Göksel Bayka hastanede öldü. Bayka'nın acı haberi, ailesini ve kendisi gibi motor sporlarını seven arkadaşlarını büyük üzüntüye boğdu.

Kaza, geçen cumartesi günü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Karataş Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Karabağlar İlçesi'nde tekstil firması bulunan 49 yaşındaki Göksel Bayka, arkadaşlar ile buluştuktan sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Bayka, motosikletinin kontrolünü kaybetti. Bayka, bu sırada yeşil ışığın yanmasıyla hareket eden 29 yaşındaki Ercan Kurt'un kullandığı otomobile arkadan çarptı. Kontrolden çıkan otomobil de yol kenarındaki direğe çarparak durdu. Ağır yaralanan Göksel Bayka, kaza yerindeki ilk müdahale ardından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınmasına rağmen kurtarılamadı.

Göksel Bayka'nın sağlık durumunun düzelmesini bekleyen arkadaşları, öldüğünün açıklanmasıyla büyük bir üzüntü yaşadı. Motosiklet tutkunu arkadaşları hastaneye akın etti. Arkadaşları ile kurdukları motosiklet kulüplerinde önemli görevler alan, firmasında bu kulüplerin giysilerini tasarlayan, kentte düzenlenen motosiklet yarışlarına katılan Göksel Bayka'nın ölümü ailesini de yasa boğdu. 2 çocuk babası Bayka'nın 10 gün önce oğlu 8 yaşındaki Fırtına Bayka'yı sünnet ettirdiği belirtildi.

Göksel Bayka'nın cenazesi, yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Bahçelievler Camii'ne götürüldü. Bayka, pazar günü ikindide kılınan cenaze namazı ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Ercan Kurt, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - hürriyet