Bursa"da Türkiye"nin ilk organize sanayi bölgesinin kurucusu sanayici Ergun Kağıtçıbaşı (76), hakkında yazılan kitabın tanıtım kokteylinde fenalaşarak yere yığıldı. Davetliler arasında bulunan doktorların da müdahelesiyle kendine gelen Kağıtçıbaşı'nın aşırı heyecan nedeniyle tansiyonunun düştüğü öğrenildi.

İŞADAMI BÖYLE YERE YIĞILDI

Bursa Çimento"nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret Sanayi Odası'nın (BTSO) eski Genel Sekreteri Ergun Kağıtçıbaşı"nın anılarını kaleme alan Gazeteci- Yazar Sevinç Baysal'ın "Dibace"nin Ertesi Günü" adlı kitabın tanıtım töreni dün gece yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ve davetlilerle teker teker ilgilenen Ergun Kağıtçıbaşı bir anda yere yığıldı. İlk önce kalp krizi geçirdiği sanılan Kağıtçıbaşı"nın yardımına kokteyldeki davetliler arasında bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mete Cengiz, eski Rektör Prof.Dr. Ayhan Kızıl ve diğer doktorlar koştu.

Salona gelen 112 Acil Servis görevlilerinin de kontrolünden sonra kendine gelen Ergun Kağıtçıbaşı"nın aşırı heyecan nedeniyle tansiyonunun düştüğü anlaşıldı. Kağıtçıbaşı bir süre dinlendikten sonra eşi Figen, kızı Begüm ve arkadaşlarıyla birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

OTOMOTİV FABRİKALARI İÇİN YOĞUN ÇABA

Bursa"da İngiltere Fahri Konsolosluğu"nu da yapan Bursa Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kağıtçıbaşı, uzun yıllar Bursa Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Kağıtçıbaşı, Tofaş ve Renault otomobil fabrikalarının Bursa"da kurulması için de yoğun çaba sarf etti. - vatan