Edinilen bilgilere göre İsabeyli Beldesinde ekmek fırını inşaatı için 03 Haziran 2003 tarihinde iş deneyim belgesi hazırlandı. Hazırlanan belgeye göre özel bir firma yüklenici olarak görülürken sözleşme tarihi 03 Şubat 2003 ve işin geçici kabul veya iskan tarihi 03 Haziran 2003 olarak yer aldı. Aynı belgede işin tutarı 60.000.000.000 TL olarak gözükürken aynı tarihli ve aynı maddelerin yer aldığı bir başka belgede de bu bedel 80.000.000.000 TL olarak yer aldı.
Aynı tarih ve aynı iş için iki farklı rakamların yer aldığı belgelerde imzası bulunan İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim hakkında dava açıldı. Açılan davada dosyaların birleştirilmesi sonucu Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ile birlikte bazı belediye personeli ve 2003 yılındaki dönemin belediye başkanı Ahmet Gümüş hakkında resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açıldığı öğrenildi.
Açılan davanın doğru olduğunu ve konuyla ilgili açıklama yapmayacağını belirten İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, herkesin hata yapabileceğini, ancak söz konusu davaya ilişkin kendisinin de bazı kişilerden davacı olduğunu söyledi. Başkan Erim ayrıca, bu konuyla ilgili haber yapan gazetecilere de dava açtığını dile getirdi.