Anderson, Noel döneminde sıkça anlatılan hikayelerde yoksul bir çocuk olarak betimlenen İsa"nın, bakımsız bir ahırda dünyaya geldiği inancına itiraz etti.

İç çamaşırı ve eşek

Birçok Hıristiyanın İsa"yı "Başını sokacak yeri olmayan gezgin bir vaiz" olarak kabul etmesine rağmen, “İsa zengin olmalıydı, çünkü Roma askerleri onu çarmıha gerdiklerinde iç çamaşırlarını almak için yarıştılar” diyen Anderson çamaşırların kaliteli olması gerektiğine dikkat çekti ve “Pamela Anderson"ın iç çamaşırları için bile bu yapılmaz” dedi. Anderson ayrıca İsa"nın annesi Meryem ve Yusuf"un da yoksul olmadıklarını öne sürdü. Başrahip, “Meryem ve Yusuf o zamanın Cadillac"ına sahipti. Çünkü yoksullar eşeklerini kesip yerken onlar eşeklerini seyahat etmek için kullandı” diye konuştu. “Yoksullar zenginleri izler, zenginler zenginleri. Ama zenginler yoksulları izlemez” diyen Anderson"ın görüşlerini destekleyenler de Tanrı"nın inançlıları malî refah ve ruhani huzur ile ödüllendirdiğini söylüyor.

Tanrıbilimci Timothy Johnson bu iddiaların tarihi saptırmak için ortaya atıldığını ve Hıristiyanlığın temellerinden “Tanrının yoksullarla özdeşleşmesi” inanışını sarsacağını belirtti. Johnson, “Eğer İsa Tanrı"nın yansıması ise onun yoksulların arasında olması ve onlarla çalışması çok daha güçlü bir ihtimaldir” dedi./HT