Olay, çevreye aşırı derecede koku gelmesi üzerine vatandaşların ihbarı sonucu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre olay, Konya merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bir sitenin zemin katında gerçekleşti. İddiaya göre, sitenin altında küçük bir iş yerinde yalnız yaşadığı öğrenilen İsmet Kışla'dan (53) uzun süredir haber alınamıyordu. Site sakinlerinin iş yerinin içerisinden aşırı derecede koku gelmesi üzerine durum polise haber verildi. Olay yerine gelen ekipler kokunun şiddetli olması nedeniyle kapıları açarak iş yerini havalandırdı. Daha sonra taktıkları maskeler ile içeriye giren ekipler, İsmet Kışla'nın çürümüş cesedi ile karşılaştı.

Şahsın kimliğinin belirlenmesinin ardından yapılan araştırmada, İsmet Kışla'nın uzun süredir yalnız yaşadığı ve yaklaşık 20 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Aşırı sıcak yüzünden cesedin kısa sürede çürüdüğü belirtildi. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş içki şişesi bulurken, tüm ipuçları en ince ayrıntısına kadar değerlendirdi.

İsmet Kışla'nın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılırken, ölüm nedeninin yapılan otopsiden sonra belirleneceği bildirildi./yeni şafak