İzmir"de polis bu sabah çeşitli adreslere operasyon düzenledi, Aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı"nın da olduğu 120 kişiyi gözaltına aldı
İZMİR'de, polisin bu sabah çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında Güzelbahçe ilçe Belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran'ın da bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı.

Çoğunluğu Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışanlar olmak üzere 120 kişinin gözaltına alındığı haberi İzmir'de güne damgasını vurdu.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 aylık çalışmanın ardından, bugün sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı. Baskınlarda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da aralarında bulunduğu 120 kişi yakalandı. Güzelbahçe Belediyesi'ndeki tüm çalışanların gözaltına alındığı ileri sürüldü. Yetkililer, gizli yürütülen soruşturmayla ilgili, birkaç belediye ve çalışanlarına yönelik operasyon yapıldığını, gözaltına alınanlar arasında Avkıran'ın dışında başka belediye başkanlarının da bulunduğunu belirtti. Zanlıların, sorgulanmasına başlanacağı, gözaltı sayısının artabileceği vurgulandı.

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ İDDİALARI

İçişleri Bakanlığı geçen Ekim ayında, Başkan Ertan Avkıran, 8 meclis üyesi ve 7 bürokrat hakkında imar ve gayri menkul kiralamalarını kapsayan iki ayrı dosyayla ilgili soruşturma izni vermişti. Avkıran'ın "görevi ihmal", "belediyeyi zarara uğratmak", "kanuna aykırı işlem ve eylemlere yönelik belgelere imza atmak" suçlarından yargılanması istenmişti.