Orta Asya"daki Türk üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim görevlileri ve Aydın iş dünyası temsilcilerinin buluştuğu etkinliğe Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Rektörü Gürcistan Tiflis Prof. Dr. Ahmet Çetincan, Azerbaycan Bakü Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sanic, Kırgızistan Atatürk Alato Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Akdiş, Türkmenistan Türk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Türk Tarafı Temsilcisi Dr. Zeki Pektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ dekanları ve öğretim görevlileri ve Aydınlı sanayiciler katıldı.
Toplantıda konuşan ASİAD Başkan Vekili Ahmet Celal Kavcar, amaçlarının Adnan Menderes Üniversitesi ile yurt dışındaki Türk üniversitelerinin arasında köprü oluşturmak istediklerini söyledi. Yurt içi ve yurt dışındaki Türk üniversiteleri arasında dostlukların pekiştirilmesi için bu etkinliğin gerçekleştirildiğinin altını çizen Kavcar, üniversiteler arasında proje alışverişlerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kavcar, yurtiçi ve yurt dışındaki üniversiteler arasında öğrenci değişimlerinde bulunmasın katkı sağlamak istediklerini ve etkinliğin ardından bağların daha da güçleneceğinden emin olduklarını beyan etti. ASİAD Başkan Vekili Ahmet Celal Kavcar, en önemli amaçlarının Aydın sanayisini Orta Asya"daki Türk üniversiteleri sayesinde Orta Asya ülkelerine açmak olduğunu sözlerine ekledi.
Etkinlikte bir araya gelen üniversiteleri rektörleri; Orta Asya ülkelerine gelmek isteyen ve ticaret yapmak isteyen işadamlarına önerilerde bulunarak, işadamlarına yardımcı ve referans olabileceklerini kaydettiler.