İlçedeki Kurupelit ve Alanlı dereleri yüksek kesimlerden gelen suyun etkisiyle taştı. Samsun-Sinop karayoluna yayılan taşkın suları trafiği olumsuz etkilerken, yolun Samsun yönündeki şeridi trafiğe kapatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda polis ekibi ve iş makinelerinin müdahale ettiği taşkında, vatandaşlar da iş yerlerinin ve evlerinin önüne gelen suları temizlemeye çalıştı.

Kurupelit deresindeki taşkın öncesi derede temizleme çalışması yapan bir kepçe aniden gelen suyun altında kaldı, kepçe operatörünün su baskını gelmeden iş makinesini terk ettiği öğrenildi. İş makineleri dere yatağındaki suyun çevreye taşmasını önlemek için dere yatağında genişletme çalışması yaptı.

Alanlı deresinin çevredeki evlerde su baskınlarına neden olmaması için Atakum Belediyesi ekipleri tarafından Alanlı köprüsünün bir kısmının yıkılarak su yolunun açıldığı bildirildi.

Ekiplerin çalışmalarının ardından Samsun-Sinop karayolunun trafiğe kapatılan kısmı açıldı.

Öte yandan Bafra ve Alaçam ilçelerinde yağışın devam ettiği, Canik Belediyesi'nin Yılanlıdere üzerindeki sel kapanı yanında olumsuz bir durumda uyarı yapması için ekip bulundurduğu öğrenildi.