Türkiye'de yatırım fırsatları ve kamu destekleri başlıklarında gerçekleştirilen Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması, Bakan Ergün'ün himayesinde, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinalari Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği'nin (İSDER) desteği ile Bilkent Otel'de başladı.

ÜLKE SANAYİ İÇİNDE KRİTİK BİR YIL

Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, 2011 yılının ülke sanayisi için oldukça kritik bir yıl olduğunu söyledi.

Geçen yıl önemli sektörel strateji belgelerinin hayata geçirildiğini anlatan Ergün, bunlardan Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile ilgili izleme ve değerlendirme toplantılarını da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İŞ MAKİNELERİ RUHSATLANDIRILACAK

Bakan Ergün, Haziran-Aralık dönemi boyunca eylemler nezdinde sağlanan gelişmeleri değerlendiren birinci uygulama izleme ve değerlendirme raporunun yayımlandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu eylemler içerisinde iş makinelerinin tescili ve ruhsatlandırılması konusu da var. iş makinelerinin tescili, ruhsatlandırılması konusunu sektör açısından çok önemsiyoruz. Yeni makinelerin yanında, kullanımında olan diğer makinelere de benzer bir tescil sistemini kurarak envanter tespiti yapacağız. Böylece nasıl her arabanın bir ruhsatı varsa, iş makinelerinin de bir ruhsatı olacak. Bu varlıkların bankalarda teminat olarak gösterilmesinin de yolu açılacak. ve finansmana erişim hususunda büyük bir kolaylık sağlanmış olacak.''