Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) toplantısına katılmamasıyla ilgili olarak, “Arzuhan Hanım, Türk-İş, DİSK, Hak-İş başkanlarıyla yaptığımız görüşmede, kamuoyuna yanlış yansıtılmalara eğilimli olduğundan dolayı bu toplantıyı erteledik” dedi.
Hisarcıklıoğlu, toplantıyı ileride düzenleyeceklerini bildirerek, “çünkü Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var” diye konuştu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Kolin Otel'de düzenlediği “2006, 2007 Yılı Vergi, İhracat ve Tescil Ödül Töreni”ne katıldı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, tören öncesinde basın mensuplarının “TÜSİAD'ın bugünkü toplantısına TOBB olarak neden katılmadınız?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Toplantı öncesi, Arzuhan Hanım (TÜSİAD Başkanı), Türk-İş, DİSK, Hak-İş başkanlarıyla yaptığımız görüşmede, kamuoyuna yanlış yansıtılmalara eğilimli olduğundan dolayı bu toplantıyı erteledik. TÜSİAD bugün ekonomi üzerine, Yüksek İstişare Konseyi toplantısını yaptı. Arzuhan Hanım ve diğer oda ve sendika başkanlarıyla yaptığımız mutabakat çerçevesinde, toplantıyı ileride düzenleyeceğiz. Çünkü Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı var.”



DERVİŞ: GELSELERDİ SEVİNİRDİM


Öte yandan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNPD) Başkanı Kemal Derviş, sendikaların toplantıya katılmamasına ilişkin olarak, "Onların düşüncesi. Gelselerdi sevinirdim" dedi.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında konuşan UNPD Başkanı Kemal Derviş, çıkışta basın mensupların yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Derviş basın mensuplarının sendikaların toplantıya katılmadığını hatırlatması üzerine, "O onların düşüncesi. Gelselerdi sevinirdim" dedi. Derviş, "siyasete sıcak mısınız" şeklindeki bir soruya da "Hayır ekonomi konuşmaya geldim" diye yanıt verdi.


TUSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, basın mensuplarının sendikaların toplantıya katılmaması ile ilgili sorularına, "Katılsalardı iyi olurdu. Türkiye'de iyi şeyler güzel şeyler çabuk baltalanıyor. Kemal Derviş sadece dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Sendikalarla telefonla görüştük. 1 hafta ya da 10 gün içinde anayasa konvansiyonu ile ilgili bir araya geleceğiz" şeklinde yanıt verdi.


SİYASETTE YENİ AKTÖR DERVİŞ Mİ?


TÜSİAD'ın bu toplantıyı, Kemal Derviş'i AK Parti'nin kapatılması halinde siyasette yeni bir aktör olarak ortaya çıkarmak için düzenlediği iddia ediliyor.