Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan zanlıların Meclis'te makam şoförü olarak işe koymak vaadi ile 6 müştekiyi 245 bin TL dolandırdıkları tespit edildi. Cuma günü gözaltına alınan üç zanlı pazar günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BÜROKRAT OLARAK TANITMIŞLAR

Ankara Mali polisi kendilerini üst düzey bürokrat olarak tanıtarak 6 kişiyi dolandıran Tuncay Karadeniz, Kerem Yener ve Mustafa Ayboğan'ı tutukladı. Zanlıların işsiz kişilerle temasa geçerek, “Biz üst düzey bürokratlarız. İsterseniz sizi Meclis'te makam şoförü yaparız. Ama karşılığında bir miktar para alırız” dedikleri tespit edildi. Üç zanlının 6 kişiden 245 bin TL para aldıkları ortaya çıktı. Müştekilerden İ.B.'den şoförlük için 145 bin TL alındığı belirtildi.

Müştekilerin şikayetleri üzerine harekete geçen Mali Polis üç zanlıyı Cuma günü gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda boş senet ve üzeri yazılı bir çok senetin de ele geçirildiği öğrenildi. Zanlıların müştekilerden toplam 245 bin TL aldıkları öğrenildi. Emniyet'te gözaltına alınan zanlıların verdikleri ifadede suçlarını kabul etmediği ortaya çıktı. Zanlılardan Tuncay Karadeniz'in sigortacı, Kemal Yener'in kameraman olduğu belirtildi. Pazar günü Adliye'ye sevk edilen üç zanlının tutuklandığı bildirildi./yeni şafak