CHP'nin ortağı olduğu İş Bankası Kayseri Merkez Şubesi'ndeki yöneticilerin, yapılacak basit bir işlem için istenen paraya itiraz eden daimi müşterilerini dövdükleri öne sürüldü.

Banka şubesindeki dayak iddiası karakolluk oldu. Kitap işiyle uğraşan Ramazan Çınar isimli şahıs, Melikgazi Polis Merkezi Amirliği'ne giderek banka görevlilerinden şikayetçi oldu. İfade tutanağında 25 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki İş Bankası Şubesi'ne gittiğini belirten Çınar, banka görevlilerinden kendisine kredi kartı borcunun kalmadığına dair bir yazı vermelerini istediğini, ancak görevlilerin bunun için 37.5 TL ücret vermesi gerektiğini söylediğini anlattı.

“GİT İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET ET”

Buna itiraz etmesi üzerine “Git istediğin yere şikayet et” cevabıyla karşılaştığını dile getiren Çınar, gördüğü muamele karşısında sinirlendiğini ve “Allah bankanızın belasını versin” dediğini aktardı. Çınar, daha sonra 3. katta bulunan Banka Müdürü'nün yanına gittiğini ifade etti. İtirazını burada da sürdürmesi üzerine yanlarına gelen Banka Müdür Yardımcısı'nın da “borcu yoktur” yazısı için bedel ödemesi gerektiğini söylediğini belirten Çınar, aralarında tartışma çıktığını ve yine “Bildiğin yere şikayet et” şeklinde azarlandığını anlattı.

“GÜVENLİK TUTTU MÜDÜR YUMRUK ATTI”

Çınar'ın sonrasında yaşananlarla ilgili anlattıkları ise polisin tuttuğu tutanağa şöyle yansıdı: “Banka görevlileri beni Banka Müdürü'nün odasının yanındaki bankın üstüne çökerttiler ve Banka Müdürü olan şahıs ile Banka Müdür Yardımcısı kafama ve vücuduma yumruk atmak sureti ile vurmaya başladılar. Bu esnada yanımıza diğer banka görevlileri de geldiler. Bu kişiler de bana yumruk atmak sureti ile vurmaya başladılar. Ancak ben bu banka görevlilerinin kim olduklarını kafamı korumaya çalışmam sebebi ile göremedim. Ayrıca ellerimin banka görevlilerince tutulması sebebi ile kendilerine karşılık da veremedim. Ardından da banka görevlileri beni yaka paça dışarı attı.”

“GELEN VURDU, GİDEN VURDU”

Habervaktim.com'a konuşan Ramazan Çınar, İş Bankası'nın 20 yıllık müşterisi olduğunu dile getirdi. Her iki eli tutulmak suretiyle darp edildiğini savunan Çınar, banka görevlilerinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Gelen vurdu, giden vurdu. Kafamda bile yumruk darbeleri var. Güneş gözlüğüm kırıldı. Küfürlerin ardı arkası kesilmedi. Kamera kayıtlarının özellikle incelenmesini istiyorum. Kamera kayıtları her şeyi ortaya çıkaracaktır. Kayıtları silmelerinden korkuyorum. Şikayetçi olmama rağmen polis banka görevlilerinin ifadesini almadı. Yediğim dayakla kaldım” dedi.

BANKA GÖREVLİLERİ İDDİA İÇİN NE DEDİ?

Habervaktim'in ulaştığı İş Bankası Kayseri Şubesi görevlileri ise yapılan işlemin masrafına itiraz eden Ramazan Çınar'ın kendilerine küfrettiğini belirtirken, darp hadisesinin yaşanmadığını iddia etti.

Asıl kendilerinin Çınar'dan şikayetçi olduklarını ifade eden banka görevlileri, “Oruçlu ağzıyla ‘Allah belanızı versin' diye bağırmış. Buradaki müşteriler de rahatsız oldu. Güvenlik personelini çağırıp şahsı dışarı çıkarttık. Kayserinin göbeğinde saygın bir şubeyiz. Kendi müşterimizi dövmemiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.