Akıllı telefonların, bilgisayarlarımızın yaptığı birçok görevi üstlendiği bir gerçek. ABD'de yapılan bir araştırma, kullanıcıların artık yeni işlerini de akıllı telefonlar aracılığıyla bulduğunu ortaya koydu.

Kelton Research firmasının yaptığı araştırmaya göre iş arayan ABD'lilerin %86'lık kısmı, akıllı telefonlarını iş aramak için kullanmayı kabul ediyor. Bu kesimin %65'lik kısmı düzenli olarak uygun pozisyonları telefonundan takip ediyor. %55'lik bir kısım ise aldığı uyarılardan iş ilanlarını takip ediyor.%47'lik bir kısım işe telefondan başvururken %45 ise başvuru durumlarını cep telefonundan takip ediyor. %32 tavsiye ve referansları telefonlarından ararken %23 bu bilgileri email ile telefon üzerinden, %19 ise sosyal ağlar ile telefon üzerinden paylaşıyor.

Akıllı telefondan iş arayanların %65'i her yerden ilanlara ulaşabildiği için %46 ise anında işlemleri yapabildikleri için bunu tercih ediyorlar. Kullanıcılar bu durumun avantajları kadar dezavantajlarının da farkında. Kullanıcıların %50'lik kısmı kariyer sitelerinin telefon için optimize edilmemiş olmasından şikayetçiyken %53'lük kesim ise çoklu işlem desteğinin eksikliğinden şikayetçi.