Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin Ceo'su Hayri Ersoy iş toplantısı sonrası silahlı saldırıya uğradı. İstanbul Ümraniye'de kırmızı ışıklarda duran otomobile yakın mesafeden açılan ateş sonucu şirket Hayri Ersoy öldü, Zeki Pilge ise yaralandı.


KATİAD Başkanı ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin Ceosu Hayri Ersoy ve Kazakistan'daki bir bankanın yöneticisi olduğu iddia edilen bir kadın,bir bankanın yöneticileriyle iş görüşmesi yapmak için Türkiye'ye geldi. Zeki Pilge ile Hayri Ersoy ve kadın banka yöneticisi dün akşam saatlerinde Ümraniye'de banka genel merkezinde toplantı yaptı. Toplantının ardından üçlü, saat 20.00 sıralarında lüks bir araçla binadan ayrıldı.


KIRMIZI IŞIKTA SALDIRI

Selahattin Çalışkan yönetimindeki otomobil, yaklaşık 800 metre ilerdeki Küçüksu Caddesi'nde kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada şapkalı bir kişi, koşarak aracın yanına yaklaştı. Aracın kapalı olan sağ arka camından yakın mesafeden 4 el ateş etti.


ŞOFÖR ARACI OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRDI

Saldırıya uğradıklarını fark eden özel şoför Selahattin Çalışkan, aracı hareket ettirip olay yerinden uzaklaştırıken, saldırgan ise yaya olarak kaçtı. Çalışkan, arka koltukta kanlar içinde kalan Hayri Ersoy ve Zeki Pilge'yi olay yeri yakınındaki Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Göğsünden yaralanan Hayri Ersoy ve karın boşluğundan yaralanan Zeki Pilge Acil Servis'te tedaviye alındı. Ancak Hayri Ersoy doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen Zeki Pilge ise buradaki ilk müdahalesinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.


Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Olay yeri ve çevresinden inceleme yapan ekipler, hastanenin acil servisinin önünde bulunan otomobilde de araştrıma yaptı.

Banka yönetisi kadın ve şoför Selahattin Çalışkan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde ilk ifadelerinin ardından sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü./vatan