Yenilmezler (The Avengers) projesinin kötüsü hakkındaki soru işaretleri henüz cevaplanmamışken, Marvel'in bir diğer önemli serisi Iron Man 3'te karşımıza çıkacak olan kötü karakterin kim olacağına dair ilk haberler de gelmeye başladı. Jeff Bridges ve Mickey Rourke'dan sonra Iron Man'i üçüncü kez devirmek isteyen isim Ben Kingsley olabilir.
Variety'nin haberine göre Kingsley'in filmde Marvel evreninin önemli kötülerinden biri olan Çinli büyücü ve bilim-adamı Mandarin'e hayat vermesi düşünülüyor. Fakat stüdyoya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göreyse henüz böyle bir düşünce yok.
Dedikodulara göre Iron Man'in devam filminin Tony Stark'ın nano teknoloji üzerine yaptığı deneyler ve Kingsley'in de geliştirdiği bir virus yardımıyla Iron Man zırhını etkisiz hale getirme çalışmaları üzerine kurulacak.
Warren Ellis'in Extremis isimli çizgi-roman serisine dayanacak olan Iron Man 3'ün çekimlerine Mayıs ayı içinde başlanacak ve tüm kadro Shane Black yönetmenliğinde 2013'te tekrar karşımıza çıkacak.