Çünkü ölmeden önce bir barda, genç bir erkekle randevulaşmış.x

Gay barında genç bir erkekle takılmış

Avusturyalı ırkçı lider Jörg Haider"in otomobilinin sağlamlığı, emniyet kemerinin takılı oluşuna rağmen korkunç bir kazada ölmesi sabotaj ihtimallerini yükseltirken, Haider"in ölümünden çok kısa bir süre önce gay barda genç bir erkekle birlikte içki içtiği ortaya çıktı.

58 yaşındaki atletik yapılı Haider, "Österreich" internet gazetesinin haberine göre, kazadan saatler önce katıldığı bir davetin ardından Klagenfurter"daki “Zum Stadtkraemer” isimli eşcinsel barında genç bir adamla içki içmiş. Barın kuytu bir yerine geçen ikili burada bir büyük şişe votka içmişler.

Haider, otomobiline binmeden önce birbirlerinin cep numaralarını almışlar. Haider sarhoş bir şekilde saat 00.45"te aracına binmiş ve kısa bir süre sonra da kaza geçirmiş.

Polis, genç adamın kimliğine ulaşmadı. “Yaşlı, genç, lezbiyen ya da homoseksüel olun bu lokal sizi kucaklar” sloganıyla internete ilanlar veren bar eşcinsellerin uğrak yeri. Daha önce de rakip partiler Haider"in erkeklerle takıldığını iddia etmişti.

Bazı gazeteler de yine “Avusturya"nın sağ idolü Haider"in homoseksüel” olduğu iddialara yer verdi. TAZ gazetesi 2000"li yıllarda yaptığı bir haberde, aşırı sağcı lider Haider"in kokain kullandığını, 15 yaşındaki Slovekya kökenli erkeklerle birlikte olduğunu yazmıştı.

Diana sendromu

Galler Prensesi Diana"nın Paris"te bir tünelde ölümüyle sonuçlanan şüpheli kazayla ilgili sabotaj iddiaları Haider için gündeme geldi. Haider"in kaza geçirdiği otomobil Volkswagen Phaeton"un Alman yapımcıları, aracın kazalara karşı çok dayanıklı olduğunu ve sabotaj ihtimalinin söz konusu olduğuna inanıyorlar. VW Sözcüsü Peter Thul, Haider"in aracının teknik aksamıyla oynanmış olabileceğini söyledi.