Dini lider Ayetullah Hamaney'in emri üzerine kurulacak olan ajansın amacı Batı ülkelerinin virüs saldırılarını engellemek ve İran gençlerinin kültür erozyonunu yaşamasının önüne geçmek.

Parlamento seçimlerinden dini lider Ayetullah Hamaney'in daha güçlenerek çıkmasının ardından, Ali Hamaney, internet üzerinde kontrolün sağlanması amacıyla, internet takip ajansı kurulması emri verdi.

Ajansın başında Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad bulunacak. Ayrıca ülkenin güvenliğinden sorumlu olan, istihbarat şefi, devrim muhafızları komutanı ve üst düzey polis şefi gibi güçlü isimler de görev alacak.

Ayetullah Hamaney'in emrinin ardından bir başka açıklama da İranlı yetkililerden geldi. İranlı internet uzmanları Google gibi kendi üretimleri olan arama motorlarını kullanmaya başlayacaklarını açıkladı.

Ancak İran'ın internet için kendi üretimi olan bu arama programları İran halkının dış dünyaya bağlanmasını engelliyor.Tahran yönetimi, muhaliflere ait internet sitelerine yönelik baskılarıyla uluslararası toplumun tepkisini de çekiyor. İranlı yetkililer, internet için oluşturdukları özel ekiplerle Batı ve müttefiklerine karşı "yumuşak savaş" yürüttüklerini ileri sürüyor.

Özellikle İsrail ve Batılı ülkeleri nükleer programlarını engelleyeci virüsler konusunda suçluyor.