Kanalın savunma ve güvenlik editörü Sam Kiley’in özel haberine göre, istihbarat kurumlarının belirlediği “teröristler”, İran devrim muhafızlarına bağlı olduğu ve özel operasyonlar yaptığı ileri sürülen Quds Tugayı’nın gizli teşkilatı ‘Birim 400’ bünyesinde görev alıyor.

Quds Tugayı’nın İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in komutasında olduğu öne sürülüyor. 

Haberde, ismini açıklamak istemeyen bir istihbarat görevlisinin şu ifadelerine yer verildi: “Birim 400, son birkaç ay içerisinde, Türkiye’deki İsrail, Musevi ve batılı ülkelerin aralarında bulunduğu hedeflere yönelik bir saldırı hazırlığında. Bize göre hazırlık prosedürleri ileri aşamada ve birimin niyetleri yakında gerçeğe dönüşebilir. Birim 400, İsrail ve ABD’nin, nükleer programı sebebiyle Tahran’a yönelik gittikçe artan hava saldırısı tehditlerine karşı, dünyanın her yerinde saldırılar düzenlemek ve İran’ın asimetrik gücünü göstermek amacını güdüyor. Avrupa ülkelerinde de saldırı planları yapıyor.

SKY televizyonunun elde ettiği belirtilen 53 sayfalık dosyada, Birim 400’ün kumandanlarının Hamed Abdellahi ile İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı eski bakan yardımcısı Majid Alavi olduğu kaydediliyor.