İran'ın başkenti Tahran'da lüks bir restaurant, altın kaplamalı olan bir dondurmayı satışa sunacağını duyurdu. Dini liderlerin haram ilan etmesi ile satış durduruldu.

Dünyanın en yüksek gökdelenlerinden ve Tahran'ın simgelerinden biri olan Milad Kulesinin teras katındaki işletme, içinde 2 gram 30 miligram yenilebilir altın bulunan bir dondurmayı, 4 milyon İran riyali (yaklaşık 370 ABD doları) değerine satışa sunacağını bildirdi.

Dondurmanın içinde kullanılan altının sadece Almanya'da üretildiğini söyleyen restaurant işletmecilerinden Gol Rohsar, "Bu altın hem pudra hem yaprak şeklindedir ancak biz yaprak halindekini kullanıyoruz. Altın fiyatlarının yükselmesi ile dondurmanın fiyat da yükseldi" dedi. İşletmeci, dondurmanın bir günde yapılabildiğini bu yüzden yemek isteyenlerin bir gün önceden sipariş vermeleri gerektiğini ifade etti.

Haberin İran medyasında geniş şekilde yayılmasının ardından, İran ruhani lideri Ayetullah Ali Hamanay'ın bürosundan yapılan açıklamada, içinde altın bulun dondurmaların tüketiminin haram olduğunu ilan etti. Bu açıklamadan sonra ve basında çıkan yoğun eleştiriler üzerine ilgili işletme geri adam atarak dondurma satışı durdurdu.