Tahran’da; İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen fuarda, Asuman-ı Şeb dergisinin standında, geçtiğimiz yıl uzaya gönderilen ve 6 ay kaldıktan sonra geri getirilen Kur’an-ı Kerim halkın ziyaretine sunuldu. Özel bir tanıtım toplantısının ardından ziyaretçilere gösterilen Kur’an-ı Kerim, büyük ilgi topladı. Rus astronot Alexander Kaleri tarafından uzaya götürülen Kur’an-ı Kerim’in uzaya gidip geldiğine dair; Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) tarafından da mühürlendiği görüldü.
 
Törende konuşan Asuman-i Şeb dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Hamid Rıza Kerimpur, İran’ın uzaya Kur'an-ı Kerim nüshasını gönderen ilk İslam ülkesi olarak tarihte kayda geçtiğini belirtti. Kerimpur, söz konusu Kur’an-ı Kerim nüshanın uluslararası uzay istasyonu mührü ile mühürlendiğini böylece uzaya gönderildiğinin tescillenmiş olduğunu kaydetti.
 
İran hükümeti geçtiğimiz yıl, Ruslardan bir ricada bulunarak uzaya çıkarken yanlarında bir de Kuran-ı Kerim götürmelerini istemiş ve Rus astronot Alexander Kaleri, 7 Eylül 2010 tarihinde uzaya giderken yanında götürdüğü Kuran-ı Kerim’i 6 ay boyunca uzay istasyonunda kaldıktan sonra 16 Mart 2011 tarihinde geri getirmişti. Kaleri; sonrasında yaptığı açıklamada; uzaya yaptıkları yolculuk sırasında birçok sıkıntı yaşadıklarını fakat, yanlarında bulunan Kutsal Kitap sayesinde kendilerini daha güvende hissettiklerini ve bu sıkıntıları daha kolay aştıklarını kaydetmişti. İran’da gerçekleştirilen uluslararası basın fuarını bu yıl 700 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.