Hürriyet gazetesinin haberine göre İran hükümeti, ülkedeki fuhuş sorunuyla mücadele için çalışmalara başladığını açıkladı.

İranlı yetkililer geçmişte ülkede fuhşun varlığını kabul etmekte gönülsüz davranıyordu. Şimdiyse sorunun adının konmasıyla başlayan süreçte toplumdaki kadınların eğitiminden hayat kadınlarının çalışma şartlarına kadar bir dizi çalışmanın hayata geçirilmesi söz konusu.

Yapılması planlananlar arasında en başta kadınların eğitilmesi geliyor. Tahran'ın üst düzey yerel yetkililerinden Muhammed Ali İrfanmaneş, "Bu insanlara gerekli eğitimi vermeyi planlıyoruz. Böylece kendilerinden faydalanmak isteyenlerin ağına düşmeyecekler" diye konuştu.

İRAN HÜKÜMETİ, 'HAYAT KADINLARININ SORUNLARINI ANLAMAYA ÇALIŞACAK'

İran İçişleri Bakanlığı'nın ayrıca hayat kadınları için Tahran'ın kuzeyinde bir kamp oluşturmayı planladığı da ifade edildi. Tahran Valisi Murteza Temeddun, söz konusu kampın bir cezaevi değil hayat kadınlarının "sorunlarını anlayabilecekleri ve kendilerini yenileyebilecekleri" bir yer olacağını söyledi.

79 DEVRİMİNDE GENELEVLER SOKAĞI KAPATILMIŞTI

Ülkede 1979 İslam Devrimi'nden sonra başkent Tahran'da bulunan "Yeni Kasaba" adlı genelevler sokağı kapatılmış, hayat kadınları da şehrin çeşitli yerlerine yayılmak zorunda kalmıştı.