Kaza, güney çevre yolu ile D400 karayolunun birleştiği kavşakta meydana geldi.
 
Adana İncirlikten aldığı Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) JP 8 tipi araç yakıtını Irak'a götüren Emin Uysal (46) idaresindeki 63 LR 530 plakalı tankerin, güney çevre yolundan D400 karayoluna yaklaştığı sırada freni patladı. Araç, bu sırada kırmızı ışıkta duran Selami Akbulut (37) idaresindeki 35 CZP 035 plakalı başka bir tankere çarptı. Çarpmanın etkisi ile sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği tanker Gaziantep istikametine döndüğü sırada orta refüje çarparak devrildi.
Araçta sıkışan tanker sürücüsü olay yerine yakın bir noktada bulunan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi polislerince sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralı sürücü 112 ekiplerince Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Kaza sonucu devrilen tankerin üst kapaklarının da açılmasıyla 25 tonluk yakıt D400 karayolunun her iki şeridine de akmaya başlayınca emniyet güçleri alarma geçti. Yola akan yakıtın alev alma ve tankerin patlama ihtimali üzerine trafiği keserek tedbir alan polis, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler hem tankere hem de yola akan akaryakıta köpük ve su sıkarak müdahale etti.
Her gün binlerce aracın geçtiği D400 karayolunda meydana gelen kazada yola akan akaryakıtın bir faciaya neden olmaması polis ekiplerinin anında müdahalesi sayesinde oldu.
 
Devrilen tanker olay yerine çağrılan bir vinç yardımı ile kaldırılırken polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
 
STAR