Yüzlerce kredi kartı kullanıcısı kredi kartını kullanmayarak kartını kullanıma kapattığını düşünüyor ve şikayet bundan sonra başlıyor. Kredi kartını kapatmak için önce tüm borçlar ödenmeli sonra iptal için bankaya başvuru yapılmalı.

Bankalar ile tüketiciler arasında süren şikayetlerin gittikçe arttığına dikkat çeken Şikayetvar bankacılık sektörünün şikayetlerini arttıran bir konuyu daha gündeme getirdi. Müşterilerinin kredi kartlarını iptal ettirmek isteyen bankalar işi yokuşa sürüyor.

KALAN KURUŞLARA DİKKAT!

Karta ait tüm borçlarını ödeyip kredi kartlarını kullanmak istemeyen tüketici kartı kullanmadığında kartın iptal edileceğini düşünüyor fakat asıl şikayetler bundan sonra geliyor. Gelen şikayetler sonrası Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, "Karta ait tüm borcun kapatılabileceğine emin olun. Kredi kartlarına ait ileriye dönük taksitler de dahil olmak üzere bütün borçlarınızı kapatın. Daha sonra kartınızı iptal ettirme başvurusunda bulunun. Kullanmadığınız kartlar iptal edilmiş sayılmaz. Siz kullanmasanız da banka hala size hizmet verdiğini belirterek hizmet bedeli talep edecektir. Yenileme amacı ile kurye ile tarafınıza gönderilen kredi kartlarını teslim almayın ve iptal başvurusunda bulunun. 'Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik'e göre; bankalar sizin iptal talebinizi 7 gün içerisinde yerine getirmekle yükümlüdürler. Telefonla gelecek kredi kartı taleplerine ise eğer kart kapatılmak isteniyor ise olumlu yanıt verilmemeli. 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na göre, 'Kart hamili talep etmek suretiyle kartı iptal ettirmek ve sözleşmeyi feshetmek hakkına sahiptir." Bu hükümlerin dışında yapılacak iptal talepleri geçersizdir.

YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR

"Kredi kartımı kapattığım halde bana borç çıkarıldı. Bankanın müşteri ilişkilerine sorunumu anlattığımda bana borcumu ödendiğinde borcumun kapanabileceğini söylediler bende daha öncede aynı şey söylendi. Ben o gün fazlasıyla para yatırdım ve daha sonra yine borç çıktı artık bu bankadan kurtulmak istiyorum."

KART AİDATI İÇİN KARTLAR KAPANMIYOR

"Hesabı kapattıralı belki 1 seneyi geçti. Yıllık kart aidatını iptal ettiremediğimiz için kredi kartı hesabını kapattırdım. Banka çalışanınıza 0,001 kuruş dahi borcum kalmasın diye tekrar tekrar tembihleyip 0,50 kuruş fazla alın dedim. Kapattırdığımız halde tekrar borç geldi. . Tekrar yıllık kart aidatı almak için kapatılan kartı devreye sokuyorsunuz. Şimdi dava da açıp eski kart aidatlarını da isteyeceğim."

1 KURUŞLUK BANKA BORCU

"Bankaya kart borcumun tamamını kuruşu kuruşuna yatırıp dekontumu aldım. Borcumu yatırdıktan sonra bankanın hattından müşteri hizmetlerini arayıp kredi kartımı iptal ettirmek istedim. Çünkü yurt dışına gidiyordum ve kullanmayacaktım. İptal etmemem için öneriler, puanlar v.s. Zar zor kartımı iptal ettim. Elimde ödendi dekontumun olmasına rağmen, her ay düzenli olarak mail adresime 0.01 TL lik borç ekstresi gönderiliyor. İşlemi uzatmak adına benden gereksiz bilgiler istenmeden bu saçmalığa bir son verilmesini istiyorum. Aslı olmayan bir bakiye çıkartılıp gereksiz yere mail adresimde mail kirliliği ve banka geçmişimde borç görünmesini istemiyorum.