Apple’ın her yıl olduğu bu yıl yine yeni bir iPhone modeli duyuracağı kesin. Dokuzuncu nesil iPhone modeli için teknoloji basını ve Apple kullanıcıları nefesini tutmuş durumda. Yeni telefonun ne zaman satışa çıkacağı konusu belirginleşiyor.

Apple’a en yakın haber kaynaklarından biri olan 9to5Mac isimli sitenin önemli bir iddiası var. AT&T isimli GSM operatöründen elde edildiği iddia edilen bilgiye göre Apple, yeni iPhone modelini 9 Eylül tarihinde duyuracak. Burada şaşılacak bir detay bulunmuyor. Asıl bilgi telefonun ne zaman satışa çıkacağı hakkında.

Sitenin iddiasına göre Apple, 23 Eylül tarihinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus (veya Pro) modelini tüketicilerle buluşturacak. Yani telefon 23 Eylül tarihinde satışa çıkacak.

Bu bilgi Apple tarafından resmi olarak doğrulanmadığı için bazı kaynaklarda ise tarih olarak 16 Eylül işaret ediliyor. 16 ve 23 Eylül tarihleri Cuma gününe denk geliyor. Eğer Apple geleneğini bozmazsa her iki tarih de mümkün. Çünkü yeni iPhone modelleri ekseriyetle Cuma günleri satışa çıkmıştı. Ülkemiz için ise henüz netleşen bir tarih bulunmuyor.

CNNTÜRK