İpekçi, Batılı olmadığını ve olamayacağını söylüyor.
Cemil İpekçi, MTV Türkiye kanalında yayınlanan beniMTV"m programında şunları söyledi:

Duyduğumuza göre sizde bir CD yapacakmışsınız?

Evet. Sezen ile Şehrazat yazacaklar belki. Ben Belçika"da öğrenciyken şarkı söylüyordum, 4 sene gece kluplerinde söyledim. Bu CD komik biişey olsun istiyorum ama, kendimle dalga geçen, insanlarla matrak geçen bir CD olsun istiyorum.

Müzikal anlamda dinlediğiniz insanlar kimler?

Dinlediğim insanlar aynıdır benim. Hakikaten bakıyorum yenileri çok zor kabulleniyorum, hergün başka biri çıkıyor ve ekran öyle bir hale geldiki, bende şarkı söyleyebileceğim halde. Biri çıkıyor bacağını açıyor, öbürü başka bişey yapıyor. Teknik o kadar değişti ki karga gibi ses oluyor bülbül...

Babanız İflas etmiş ve siz buna çok sevinmişsiniz doğru mu?

Çok sevindim çünkü beni yazın hep işe götürürlerdi ve biz film satıyorduk. Bana göre bir iş değildi ve hep dua ederdim allahım babam batsa da ben bu işi ilerde yürütmek zorunda kalmasam diye. Eğer batmasaydı şu anda istediğim işi yapamıyor olurdum.

Gördüğünüz filmlerde ki kadınlardan etkilendiniz mi?

Etkilenmez olurmuyum... Muhterem Nur, Belgin Doruk, Türkan Şoray beni inanılmaz etkilemiştir. Türkan Şoray"ı gördüğümde eridiğimi hissediyorum halen.

Gençlik yıllarında çapkın mıydınız?

Ben hayatım boyunca çapkın oldum, halen daha çapkınım. Flört etmeyi çok severim, herkese boncuk dağıtırım. Çapkınlığımın bir derecesi vardır, yatak odamın kapısına kadardır. Yatak odamın kapısından ancak aşık olduğum zaman geçilir.

Kıskanç biri misiniz?

Çok. Ama şöyle beni başkasıyla aldatsa kıskanmam, ama benim sigaramı başaksından sonra yakarsa kıskanırım. Kıskançlıklarım çok tuhaftır benim. Bazen kıskanmak için kıskanır, kavga yaratırım. Bu tür krizleri hayatım boyunca yaşadım.

Aldatıldınız mı?

Her salise... Aldatıldım... Bazılarına bağırdım, bazılarını kovdum, bazısından da ayrıldım. İnsanlar Cemil İpekci"nin ne güzel gözleri var, ne hoş, ne kadar yakışıklı demesine rağmen, hem kadınlar hemde erkekler tarafından bolca aldatıldım. Belki ayağım yere ondan sağlam basıyor, çünkü çok ağır boynuzlar var üstümde...

AKP lehine programlarda açıklamalar yaptınız, bunu biraz açıklar mısınız?

AKP"nin muhafazakar olmasını seviyorum. Bugüne kadar hep Osmanlı kültürünü unutmaya yüz tuttuk, biz sanki 80 senedir yepyeni doğmuş, geçmişi olmayan bir milletiz. Hayır biz 500 senelik Osmanlı çocuklarıyız, ondan sonra Cumhuriyete geçmişiz. Koskoca 500 yıllık sanatımızı, kültürümüzü, atalarımızı unutamayız. En azından AK parti geçmişi unutmadı, çünkü diğer tüm partiler batıya özendirmeye kalktılar. Ben batılı değilim olamamda... Bir defa batılı olma kelimesi biel bir hakaret. Batılı olanlara veya olmaya çalışanlara üzülüyorum, çünkü hayatları boyunca olamayacaklar. Türkiye"de 2 milyon Avrupa taklitcisi olmaya çalışan varsa, 68 milyon da hakiki Türk var. Ailesini, bacısını, örf ve adetlerini bilen. Bu yüzden AKP azınlığı temsil etmiyor. Bence azınlık haykırıyor şuan ve onların sonu geldi bence. Ben buna “Dinazorun son çığlıkları” derim...

Kaç kere evlendiniz?

2 kez. Çok gençtim.

Nasıl değerlendiriyorsunuz dönüp baktığınızda?

Ben istedim ben yaptım. Üzülmüyorum. Çocuk istiyordum, o yüzden evlendim ve çocuğum olmadı ayrıldım. Yürütmeyi lüzumlu görmedim.