Birkaç gün önce, Avusturalya’da satışına başlanan yeni iPad, tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi 4G hızında olduğu söylenerek satıldı. Fakat bir problem vardı: iPad, Avustralya’da tam olarak 4G hızında çalışmıyordu. Bunun sebebi ise ülkedeki operatörlerin 4G bağlantı frekanslarının 1800 MHz olmasıydı. Yeni iPad’in LTE 4G frekansları ise 700MHz ve 2100MHz.

Apple, ülkenin Federal Mahkemesine, tüm Avusturalyalı yeni iPad sahiplerine e-posta gönderme teklifi sundu, e-posta’da, iddia ettikleri 4G hızında yanlışlık yaptıklarını kabul ettiklerini ve dileyen kullanıcıların paralarının geri ödeneceğini yazacaklarını belirtti. Apple, ayrıca reklamlarda değişiklik yapacaklarını, yeni iPad’in 4G donanımına sahip olduğu fakat ülkenin 4G ağlarına bağlanamadığını da belirteceklerini söyledi.

Olay, birkaç gün önce Rekabet ve Tüketici Komisyonunun bir mahkemeye, Apple’ın iddia ettiği 4G hızının gerçek olmadığı yönünde şikayet başvurusunda bulunmasıyla gün yüzüne çıktı. BBC’ye göre ise Apple, 4G iddialarında, kesin bir şekilde yeni iPad kullanıcılarını yanıltmaya yönelik kastı olmadığı konusunda ısrar ediyor.