Dünyanın en değerli şirketi olma ünvanını sürdüren Apple’ın, önümüzdeki hafta iPad 3’ü tanıtarak hisse değerlerini daha da yükseltmesi bekleniyor. 
Apple’ın hisse değeri son 10 yılda yüzde 4 bin 500 arttı. Yılbaşından buyanaki artış da yüzde 32’yi buldu. Apple’ın piyasa değeri son bir yılda 175 milyar dolar arttı.

Şirket yönetiminin, artan hisse değeri ve kasasındaki nakitin yükselmesiylebirlikte temettü dağıtmaya hazırlandığı iddiaları ortaya atıldı. Kasasında yaklaşık 100 milyar dolar nakit parası bulunan Apple’ın, yeni yatırımı merakle beklenirken, şirketin CEO’su Tim Cook, 100 milyar dolar ile ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Dördüncü şirket oldu

Apple, Microsoft, Cisco ve General Electric’in ardından piyasa değeri 500 milyar doları aşan dördüncü şirket oldu. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Microsoft da 2000 yılında 600 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak rekor kırmıştı. Şu anda 266 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Microsoft’un ardından gelen en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan General Electric ve enerji devi ExxonMobil, Apple’dan önce 500 milyar dolar sınırını aşan şirketler olarak sıralanıyor.

hürriyet