Elinde bomba olduğunu söyleyerek Ukrayna"nın İstanbul Başkonsolosluğu"na silah zoruyla girmeye çalışan saldırgan vurularak durduruldu. Zanlı, eşinin yaşadığı Ukrayna"da hapis yatıp işkence gördüğü için eylem yaptığını söyledi.

İSTANBUL Bakırköy"de Volkan Özbudak (29) dün sabah 09.30 sıralarında Ukrayna Başkonsolosluğu"na gitti. Konsolosluğa girmek için sıraya giren Özbudak, çantasını kontrol etmek isteyen görevli polise engel oldu.
Güvenlik memuru, elindeki çantasının üzerinde kablolar gördüğü genç adama müdahale etmek istedi. Bunun üzerine bir anda konsolosluk binasına doğru koşmaya başlayan Özbudak, polisin kendisini takip ettiğini görünce üzerinde taşıdığı silahı çıkararak rastgele ateş etti. Polis memuru da ateşe karşılık vererek, şüpheliyi dirseğinden, kalçasından ve sırtından 4 kurşunla vurdu. Yaralanan zanlı, hastaneye kaldırılıp ameliyata alındı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, paketin bomba olma ihtimaline karşı yakın binaları boşaltarak vatandaşları uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanları, bomba robotu eşliğinde paketi açtı. Paketten 5 adet kelepçe, oyun hamuru, saat, ekmek, deodorant, kar maskesi ve kibrit çıktı.

"Evi soyulmuş"

Başkonsolosluğa gelerek polis ekiplerinden bilgi alan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayla ilgili şunları söyledi: “Şahıs, Ukrayna uyruklu bir bayanla evli. Oradaki evleri soyulmuş. Evi ile ilgili birtakım problemler olmuş. Ukrayna polisi ile sorunlar yaşamış. Ukrayna"da hapishanede yattığı bilgisi var. Problemler yaşamış ve sınırdışı edilmiş. Konsolosluğa girişinde polis arama yapmak istiyor. Polise direniyor. Elinde kabloları olan bir paket var. Polise, "Uzak dur çantada bomba var" diyor. Belindeki silahı çekerek ateş etmeye başlıyor. Polis de silah kullanma yetkisini kullanmış ve vurarak etkisiz hale getirmiş. Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun olduğu görülüyor.”

"Siyasi boyutu yok"

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Muammer Güler ise şöyle konuştu: “Olayın ne olduğu konusunda ayrıntılı bir soruşturma yapılacak. Siyasi veya başka bir yönü yok ama herhalde kişisel bir takım sıkıntılardan kaynaklandığı anlaşılan bir konu. Eşinin Ukraynalı olduğunu, orada birtakım sıkıntılar yaşadığını evinin soyulduğunu, güvenlik güçlerinden farklı muamele gördüğü gibi birtakım beyanları var. O beyanlarının ne olduğu nasıl olduğu ayrıca değerlendirilecek.”

Bu arada, başkonsolosluk binasının hemen karşısında yer alan ilköğretim okulu öğrencileri de bir süre okulda tutulduktan sonra velilerinin bölgeye gelmesi üzerine arka kapıdan dışarı çıkartıldı.

Ukrayna"da oturma izni alamamış

Vurulduktan sonra hastaneye kaldırılan Volkan Özdabak “Ukranya"da evime hırsız girdi, polisle tartıştım, hakkımda polise mukavemetten ve yalan beyandam işlem yapıldı. Bu iki suçtan hapse konuldum. Hapiste işkence gördüm” dedi. Özbudak"ın, Ukrayna"da evlendiği ancak oturma izni alamadığı öğrenildi. - vatan