"Kariyer mi" yoksa "annelik mi" ikilemine düşen kadın, depresyonu atlatamayarak canına kıydı.


Günümüzde çoğu kadın hayatının bir döneminde "kariyer mi" yoksa "annelik mi" ikilemini yaşıyor. İngiltere'de ünlü bir avukat bu ikilemi aşamayarak hayatına son verdi. Genç kadın kendini nehrin soğuk sularına bırakmadan önce kocasına gönderdiği mesaj ise yürek parçaladı: "Çok çok üzgünüm."

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tanınmış hukuk bürosu SJ Berwin'de çalışan başarılı avukat Catherine Bailey bürosundan ayrıldıktan sonra Thames nehrine atlayarak hayatına son verdi. Üç çocuk annesi olan 41 yaşındaki Bailey'nin kariyer ve annelik arasında tercih yapmakta zorlandığı için bunalıma girdiği ve bu nedenle hayatına son verdiği belirtildi. Thames nehrine atlayarak canına kıymadan önce kocasına mesaj atan genç kadın şunları yazdı: "Richmond, o kadar üzgünüm ki. Bütün sevgim sen ve kızlar için. Onları asla bırakma."

Genç kadının cesedi bir gün sonra Thames nehrinde bulundu. Bailey'nın cesedinde yapılan otopside vücudunda çok az miktarda alkole rastlandı. Üç çocuk annesi kadının depresyona girerek hayatına son verdiği belirtildi. Catherine Bailey üçüncü çocuğunu geçen yıl sonunda doğurduktan sonra kariyerine devam etmek için işine geri dönmüştü.
Vatan