Edinilen bilgiye göre; Atça Endüstri Meslek Lisesi Öğretmenleri"nden Bülent Eker"den (33) 2 gündür haber alınamaması ve genç öğretmenin cep telefonunu açmaması üzerine durum mahalle muhtarına haber verdi. Mahalle muhtarı polis ekipleri ve çilingir ile birlikte Eker"in yaşadığı Zafer Mahallesi Albay Karaibrahimoğlu Caddesi üzerindeki eve geldi. Polisin uzun süre Bülent Eker"in ziline basmasına rağmen kapı açılmayınca, kapı açılarak içeri girildi. Banyoda yerde yatmakta olan ve ilk incelemede nabzının atmadığı ancak vücudunun henüz sıcak olduğu gözlenen genç öğretmen için ambulans ve sağlık ekibi çağrıldı. Banyoda açık bir vaziyette kaldığı için evin her tarafına yayılan şofben gazı ise pencereler açılarak havalandırıldı. İlk etapta şofben zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye kaldırılan öğretmen Nazilli Devlet Hastanesinde yapılan kalp masajına da cevap vermedi. Yaşamını yitiren öğretmene savcılık talimatı ile yapılan otopsisinde ise aşırı derecede tarım ilacı içtiği ve ölüm nedeninin ilaç zehirlenmesi olduğu belirlendi.

KREDİ KARTI BORÇLARI, ALKOLE YÖNELME VE ARDINDAN GELEN DRAM
33 yaşında yaşamına son veren genç öğretmenin dramı, ardında bıraktığı ajandasının 9 Kasım tarihli kopartılmış sayfasında kendi el yazısı ile yazılmış satırlarda ortaya çıktı. Kısaca yaşama veda ediş nedenini açıklayan genç öğretmen, kredi kartı borçları nedeniyle sıkıntıya düştüğünü, babasının yardımlarına rağmen bu bataktan kurtulamadığını ifade ediyordu. Yazısında annesine seslenen öğretmen 6 aylık hamile olan eşine ve doğacak çocuğuna sahip çıkılmasını isteyerek, “Annem sen bana hep sahip çıktın ama ben sizlere layık bir evlat olamadım. Ne olursun beni affet. Doğacak çocuğuma ve eşim Neslihan"a sahip çık. Onu çok sevmiştim. Benim bu alkol yüzünden hep borçlu olduğumu biliyorsun. Babam hep borçlarımı kapattı. 15 bin YTL kredi çektim. Lütfen kredimi ödeyin. Eşime icra gelmesin. Beni affedin. Çok yanlış bir yola girdim. Hep alkolle rahatlamak istedim. Ama en sonunda yapacağını yaptı. deliriyorum. Deli olup sokaklarda dolaşmaktansa hiç olmazsa yerim belli olur. Ölümümden kimse sorumlu değildir” diye yazmıştı.
Eşi Neslihan"a da seslene genç öğretmen, “Neslihan seni hep sevdim. Kendine çok ama çok iyi bak. Hayat senin için belki benden sonra zor olacak ama sen üstesinden gelirsin” demişti.
Genç öğretmenin ani ölüm haberini alan öğretmen eşi, annesi, babası ve görev yaptığı Atça Endüstri Meslek Lisesindeki öğretmen arkadaşları hastaneye akın etti. Öğretmenin Ödemiş"te bulunan anne ve babası ise oğullarının ölümü ile yıkıldı. Otopside yapılan ilk incelemede önce alkol aldığı, ardından aşırı dozda tarım ilacı alan öğretmenin ölümünü garanti altına almak için banyoya giderek şofbeni de açtığı belirlendi. Olayla ilgili olarak yapılan soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.