Polisin ‘intihar’ diye not ettiği olay üzerine savcı Mutlu Berkman çok titiz çalıştı, şüphelerini sıraladı ve şu sonuca vardı: “İntihar değil, intihar süsü.”


KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Yeşim Çelik (23) 20 Şubat 2011’de yeni tanıştığı İstanbul Bağcılar’da görevli polis Salih Kaya’nın (25) evinde başından tek kurşunla vurularak öldü. Polise göre Yeşim intihar etmişti. Salih Kaya savcıya verdiği ifadesinde, Yeşim Çelik’in cep telefonunda “Aşkım uyudun mu” ve “Seninle sevişecek miyiz” yazılı iki mesaj gördüğünü, bu nedenle Yeşim Çelik’ten gitmesini istediğini anlattı. İddiasına göre Yeşim Çelik daha sonra tabancayla başına ateş etmiş, kendisi de kilitli olan kapının camını kırarak odaya girmişti. Nöbetçi mahkeme, Salih Kaya’nın tedbiren tutuklanmasına karar verdi.  Polisler hazırladıkları dosyayı soruşturmayı yürütecek Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mutlu Berkman’a teslim etti. Bu sırada kriminal polis laboratuarının sonuçları da savcıya ulaştı.

Tabanca temizlenmiş

Yeşim Çelik’in intihar ettiği söylenen tabancanın üzerinde parmak izleri yoktu. Tabancada sadece belirsiz şekilde 3 iz vardı. Bu da tabancanın temizlendiğini gösteriyordu. Ayrıca Yeşim Çelik’in ellerinde ve kazağının kollarında da barut izi bulunmuyordu.

Polis Salih Kaya’nın iddia ettiği mesajlar da Yeşim Çelik’in telefonunda yoktu. Masa üzerindeki not ise Yeşim Çelik’in elinden çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mutlu
Berkman, bu gelişmeler üzerine olay yeri fotoğraflarını detaylı
incelemeye aldı. Fotoğraflarda gördüğü olağan dışı tüm ayrıntıları tek tek sıraladı.

Soruşturma 8 ay sürdü

8 aylık soruşturma sonrası savcı   Mutlu Berkman, hazırladığı iddianamede Yeşim Çelik’in intihar etmediği, öldürüldüğü ve olaya intihar süsü verilmeye çalışıldığını belirtti. Savcı, Salih Kaya’ya kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açtı.

İŞTE O AYRINTILAR

Yeşim Çelik evden gitme hazırlığı yapmış. Dışarı çıkacak gibi hazırlanmış. İntihar edecek kişi neden hazırlık yapsın?

Tabanca Yeşim’in bacaklarının altındaydı. İntihar olaylarında başına tabanca ile ateş eden kişinin fiziki gücü kalmayacağı için tetik çekildiğinde tepkime sonucu tabancanın cesedin uzağına düşmesi gerekirken tabancanın bulunduğu yer doğal değil.

Cam kırıkları cesedin altında. Bu da camın Yeşim’in ölümünden önce kırıldığını gösteriyor. Yeşim camların üzerine düşmüş.

Oda kapısının kırılan cam parçaları normalde olması gereken yerlerde değil. Cam ve ayna kırıkları asimetrik olarak bırakılmış.

Salih Kaya, ilk olarak saat 16.31’de Şanlı-urfa’da polis olan amcasını, sonra 16.33’te amiri Murat Fucular’ı, 16.37’de ise 112’yi aradı. Normalde intihar vakası ile karşılaşan kişi öncelikle 112’yi arar. Önce amcasını, sonra amirini araması suçtan dolayı öncelikle kendisini kurtarma çabası olarak değerlendirilmektedir. Kasten öldürme suçunu işlemiştir.

hürriyet