İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre El Kaide korkunç durumdaki Somali'de küçük çocukları kaçırarak ileride yapacakları saldırılar için eğitiyor. Örgüt küçük çocukların beyinlerini habere göre 'terörist okullar'da yıkıyor. İçlerinde 7 yaş kadar küçük olanların da bulunduğu çocuklar habere göre 'İslam çarpıtılarak ve ekstrem bir şekilde' eğitiliyor.

Hepsi 10 yaşın altındaki çocuklar intihar bombacısı olurlarsa 'şehitlik operasyonların'da ölerek cennete gideceklerine inanıyorlar.

Okulda kurallara uymayan ya da yaramazlık yapan çocuklar ayakları zincirlenerek cezalandırılıyor. Yöntemleri aslında ilk terör örgütü kurusucu Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'ndeki bilinen yöntemlerine de benziyor. Cennet vaadi ve uyuşturma ilk terör örgütlerinden bu yana sürüyor ve erken yaşlarda çocuklara empoze ediliyor.

Mogadishu'da bir okulda çekilen eğitim görüntülerini terör uzmanı Neil Doyle ele geçirmiş.

Habere göre aileler çocuklarının orada bulunduğundan habersiz. Geçen aylarda bölgede yapılan operasyonlarda 200 kişi tutuklandı. Sunday Mirror gazetesine konuşan terör uzmanı Doyle, 'Fotoğraflar gösteriyor ki El Şahab (El Kaide'nin kanadı Somali'de örgütleniyor) çocuk askerlerden ve intihar bombacılarından oluşan yeni bir örgüt jenerasyonu yaratmayı hedefliyor" şeklinde konuştu.

Geçen hafta Reuters'a bir açıklama yapan örgüt yetkililerinden Ebu Musab, "Hükümet güçleri asla rahat uyuyamayacak. Onları çık sayıda saldırı bekliyor" şeklinde konuşmuştu.