Tatilde de sürekli online olan gençler, internetten ödev araştırırken aynı zamanda müzik dinleyip, arkadaşlarıyla mesajlaşıyor, birden fazla mecrayı aynı anda kullanıyor. IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'nın temmuz ayı sonuçlarına göre, gençler iletişim kurarken anlık mesajlaşma sağlayan mecraları tercih ediyor ve eskisi kadar e-posta göndermiyor. 
 
Ülkemiz internet kullanıcılarının yüzde 86'sını kapsayan IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'na göre, Türkiye'de 24,5 milyon İnternet kullanıcısı yer alıyor. IAB Türkiye tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen araştırmanın temmuz ayındaki gençlere ilişkin verilerine göre Türkiye'de 12-25 yaş arası toplam 12.1 milyon genç Internet kullanıyor. Bunların, yüzde 48 erkek, yüzde 52 kadın.
 
Gençlerin internete bağlanma sıklıklarına bakıldığında yüzde 72'sinin haftada birkaç kez ve her gün internete girdiği görülüyor.
 
Cep telefonundan internete bağlanma oranı hızla yükseliyor
 
Araştırma gençlerin İnternet'e nasıl ve nereden bağlandıklarını da ortaya koyuyor. Gençlerin yüzde 61'i evden, yüzde10'u internet kafelerden, yüzde 7'si ise okuldan İnternet'e bağlanıyor. Hızla ilerleyen teknoloji sayesinde yüzde 50'si, cep telefonlarıyla İnternet'e artık her yerden erişebilmeyi tercih ediyorlar.
 
Gençler internette birçok mecrayı aynı anda takip ediyor
 
Gençler internet üzerinden bir çok mecrayı aynı anda tüketebiliyor. Sosyal paylaşım sitelerinden iletişim kurarken, güncel haberleri takip edebiliyor, aynı zamanda İnternet'ten müzik dinliyor. 
 
Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 45'i mecraları Internet'ten takip diyor. Güncel sonuçlara göre Ineternet'ten TV izleyen gerçek kullanıcı sayısı 1.6 milyon, gazete okuyanların sayısı 4.7 milyon, radyo dinleyenlerin sayısı ise 1.8 milyon. Internet denince akla elbette oyun da geliyor. Gençlerin yüzde 27'si (3.231 milyon gerçek kişi) İnternet'te oyun oynuyor, yüzde 16'sı ise müzik ve radyoyu internetten dinliyor. 
Etiketler : internet