Paranormal roman yazarı olan Hocking, son 18 ay içerisinde tamamen kendi gayretiyle yayımladığı kitabı sayesinde tanınmamış bir kişi olmaktan çıkıp en çok satan yazarlar arasına girdi.

Hocking'in bu başarısında kuklalar çok önemli rol oynadı. Kuklaların bu olayda nasıl bir rol oynadıklarını anlayabilmek için 2010 Nisan'ına gitmek gerekiyor.

Hocking, ABD'nin Austin kentinde küçücük dairesinde beş parasız bir halde oturuyordu. Kitabını yayımlamaları için yayımcıların peşinden yıllarca koşmuş ama başarısız olmuştu.

Dahası kukla karakterlerin oynatıldığı "The Muppets"ın yaratıcısı Jim Henson'ın bir sergisi Chicago'ya geliyordu ve Hocking'in Chicago'ya gidecek yol parası dahi yoktu.

Büyük bir "The Muppets" hayranı olan Hocking, sekiz saatlik yolu arabasıyla gitmeyi dahi göze aldı ama ne benzin parası ne de geceyi geçireceği otel parasına sahipti.

Son çare olarak dokuz yıldır yazdığı ve çok sayıda yayınevi tarafından reddedilen romanlardan birini Amazon ve diğer e-kitap sitelerine sattı. En azından yakınlarına ve arkadaşlarına hatır için de olsa birkaç kitap satabileceğini umuyordu.

Sadece yol parası için gereken 300 dolara ihtiyacı vardı ve "The Muppets" sergisinin başlamasına daha altı ay olduğu için de bu parayı çıkarabileceğini umuyordu.

Hocking, bu altı ay içerisinde 300 dolarını çıkardı ama buna ilaveten sattığı 150 bin kitaptan 20 bin dolar daha kazandı. Son 20 ay içerisinde ise 1.5 milyon kitap satarak 2.5 milyon dolar daha kazandı.

Tüm bunları kendi başına yaptı. Tek bir yayınevi, pazarlama uzmanı ya da kitapçının katkısı olmaksızın.

Amanda Hocking, "The Muppets" sergisini görmek için Chicago'ya gitti ve giderken yolda küresel yayımcılıkta bir devrimi de başlatmış oldu.