Dijital ölçümler alanında önde gelen kuruluşlardan comScore Inc. Türkiye"deki internet kullanıcılarının davranışlarına ilişkin ilk raporunu yayımladı. Buna göre, Nisan ayında Türkiye"de 15 yaşı üzerinde 17.8 milyon insanı internet kullandı. Bu arada, internet başında geçirilen ortalama süre açısından Türkiye, 32 saat ile birinciliği elde etti. Türkiye, kullanıcı başına girilen sayfalar açısından da birinci sırada bulunuyor.

32 saat net"teyiz

comScore İnc. tarafından 27 Mayıs yayınlanan Türkiye ile ilgili verilere göre, Türkiye"de Nisan ayında 17.8 milyon kişi, bir ev veya işyerinde internete bağlandı. Böylece Türkiye, internet kullanıcısı konusunda Avrupa ülkeleri arasında 7. sırada yer aldı. Türkiye, internet başında geçirilen zaman açısından da Avrupa birincisi oldu. Türkiye, internete bağlananlar, ortalama olarak ayda 32 saat internet kullandı. Türkiye"yi 29 saat ile İngiltere ve 28 saatle Fransa takip ediyor.

Avrupa"nın en çok internet kullanıcısı olan ülke, 40 milyon ile Almanya oldu. Almanya"yı 36.8 milyon ile İngiltere, 36.3 milyon ile Fransa izliyor. Rusya 31.3 milyon kullanıcı ile dördüncü, İtalya 21.2 milyon ile beşinci, İspanya da 18.6 milyon ile 6"ncı oldu.