Ipsos Özel Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete göre internet kullanıcıların yüzde 85'nin, sanal alemi ya elektronik postalarını kontrol etmek ya da yeni posta göndermek için kullandığı ortaya çıktı. Bu rakam Macaristan'ın yüzde 95'i bulurken, Suudi Arabistan'ın ise yüzde 46'sı interneti, elektronik posta üzerinden iletişim kurmak için kullanıyor.

24 ülkede 19 bin 216 yetişkin insan üzerinden yapılan araştırmaya göre internet kullanıcıların yüzde 62'si ise sosyal iletişim araçlarını kullanmak için internete bağlanıyor. Sosyal medya kullanımında Endonezya yüzde 83 gibi yüksek bir rakamla birinci olurken, onu yüzde 76 ile Arjantin, yüzde 75 ile Rusya, yüzde 73 ile Güney Afrika, yüzde 35 ile Japonya, yüzde 42 ile Suudi Arabistan gibi ülkeler izliyor. Aynı oran Amerika'da ise yüzde 61.

Araştırma Sorumlusu Keren Gottfried insanların interneti elektronik posta için kullanmalarını normal karşıladıklarını, çünkü günümüzde internet üzerinden haberleşmenin ve iletişim kurmanın çok yaygın olduğunu söyledi. Yine aynı araştırma sonuçlarına göre internet üzerinde telefon görüşmelerinin de (VOİP) çok yaygın olduğu belirtilirken, bu oran Rusya'da yüzde 36, Türkiye'de ise yüzde 32 ve Hindistan'da ise yüzde 25 olarak ifade edildi. Özellikle büyük şirketlerin elektronik posta ile haberleşme konusunda yenilikler sunması elektronik posta, kullanımını olumlu yönde etkilediği kaydedildi.