Çalışmanın tamamlandığını ifade eden Unakıtan, yakında TBMM"ye sunulacağını bildirdi. Çalışma kapsamında GSM üzerinden verilen internet hizmetinde de ÖİV"nin yüzde 25"ten yüzde 5"e indirileceği, bunun da Üçüncü Nesil (3N) ihalesi için yapıldığı öğrenildi.

Unakıtan, TBMM"de gazetecilere yaptığı açıklamada, internetten alınan ÖİV"nin yüzde 15"ten yüzde 5"e indirileceğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın daha önce bu konuda açıklamalarda bulunduğunu, kendilerinin de indirime sıcak baktığını anlatan Unakıtan, Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Bu çalışma yakında Bakanlar Kurulu ve Meclis"e sunulacak. Çalışma ile internet üzerinden alınan ÖİV"yi yüzde 15"ten yüzde 5"e indiriyoruzö dedi.

3N İHALESİ ÖNCESİ ACİL İNDİRİM

Unakıtan, indirimin 3N ihalesini de etkileyeceğini, bu nedenle ihaleden önce açıklama yaptıklarını kaydetti.

Çalışma kapsamında GSM üzerinden verilen internet hizmetinde de ÖİV indirimine gidildiği öğrenildi. Buna göre cep telefonlarından internete bağlananlar yüzde 25 yerine yüzde 20 ÖİV ödeyecekler.

Düzenlemenin 3N ihalesine yetiştirildiği, böylece ihalede fiyatın olumlu etkilenmesinin beklendiği belirtildi.

Öte yandan gazetecilerin sorusu üzerine Unakıtan, kredi kartında sicil affına gidileceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise, “Hemen öyle bir çalışma yok. Bu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte yapılacak çalışmalardır. Şu anda o konuyla ilgili bir şey söylemiyorumö dedi.
Mİlliyet