Üniversite öğrencilerinin üçte ikisi bir tercih yapmak durumunda bırakılırsa otomobil yerine interneti seçecek

Cisco, yıllık "Connected World Technology Report" araştırmasının ikincisini gerçekleştirdi. Araştırma raporunun yayımlanan ilk bölümünde insan davranışlarıyla internet ve ağların yaygınlaşması arasındaki ilişki inceleniyor.
Veri ağlarının insanların yaşamındaki artan önemine işaret eden çalışma, internetin önemini ortaya koyuyor:

'Hayati önemde' diyor

* Her 5 üniversite öğrencisinden ve çalışandan dördü, interneti günlük yaşamı sürdürebilmede hayati önemde görüyor.

* Katılımcıların yarısından fazlası internet olmadan yaşayamayacaklarını ifade etti ve 'yaşamımızın ayrılmaz bir parçası' dedi.

* Üniversite öğrencilerinin yaklaşık üçte ikisi bir tercih yapmak durumunda bırakılırsa otomobil yerine internet bağlantısını seçecek.

Arkadaştan bile önemli

* Her 5 üniversite öğrencisinden ikisi internetin flört etmekten, arkadaşlarla dışarı çıkmaktan veya müzik dinlemekten daha önemli olduğunu söyledi.

* Daha önceki nesiller yüz yüze sosyalleşmeyi tercih ederken, yeni nesilde her dört üniversite öğrencisinden biri Facebook profillerini güncel tutmanın partilere katılmaktan, flört etmekten, müzik dinlemekten veya arkadaşlarla takılmaktan daha önemli olduğunu söyledi.

Televizyon yerine dizüstü

Öğrencilerin üçte ikisi ve çalışanların yarıdan fazlası "hayatındaki en önemli teknolojinin" mobil bir cihaz olduğunu belirtti. Üniversite öğrencileri ve genç çalışanlar arasında televizyonun öneminin azaldığını ve yerini dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon gibi mobil cihazlara bıraktığını gösteriyor. Küresel olarak 10 kişiden sadece biri, gündelik yaşamında en önemli teknolojik cihazın TV olduğunu belirtti. Twitter kullanan çalışanlar arasında her üç kişiden ikiden fazlası yöneticilerinin ya da meslektaşlarının, yüzde 42'si ise her iki grubun da Twitter faaliyetlerini takip ederken, üçte biri özel hayatlarını kendilerine saklamayı tercih ediyor.

Medyanın 'yeni elemanı' geliyor

Resimden müziğe, filmden animasyonlara kadar birçok medyayı üretmek ve yönetmek için en önemli yazılımlardan biri Adobe, 'Photoshop ve PremiereElements 10'u tek pakette piyasaya sunacağını açıkladı. Ayrı ayrı yazılımlar olarak da kullanıcılara sunulan yazılım paketi, fotoğraf ve videoların yeniden yaşatılmasında yardımcı oluyor.

Objektifi değiştirilebilen en küçük-hafif makine

Sony'nin NEX-C3 modeli, dünyada sınıfının en küçük, en hafif değiştirilebilir objektifli dijital fotoğraf makinesi olarak hayatımıza giriyor. Bir dizi renk seçeneği sunan NEX-C3, sağlam metal üst gövdeyi, kullanımı kolayve çekici bir gövde tasarımı sunuyor.

Gövde 225 gram

Ana devre boyutlarının küçültülmesi, kamera gövde ağırlığını 225 grama kadar indirmiş. Bu da, NEX-3'e göre, neredeyse yüzde 6 daha düşük bir ağırlığa işaret ediyor. NEX-C3, görüntü kalitesi, fonksiyonları ve kullanılabilirliği ile de NEX-3'ün ötesine geçiyor. Çözünürlüğü, 16.2 etkin megapiksele yükseltilen büyük Exmor APS HD CMOS sensör, gerek fotoğrafları gerek 720p HD videoları çekiyor.

Özel bir ekran

Her açıdan rahat görüş sağlamak üzere eğilebilir yüksek kontrastlı 7.5 santim XtraFine LCD, zengin, derin siyah renklere sahip yüksek kontrastlı görüntüler için TruBlack ekran teknolojisini sunuyor. Bu teknoloji parlak güneş ışığının altındayken dahi çekim yapmak ve gerçekleştirilen resim ayarlarının etkilerini değerlendirmek için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Kullanıcıları Salsa ile sosyalleşecek

Avea, sadelik ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede tüketicilerin en çok tercih ettiği HTC Salsa'yı satışa sunacağını duyurdu. Facebook işbirliği ile mobil kullanıcılara kusursuz ve hızlı bir sosyal ağ erişimi sunan 3G destekli cihaz, Facebook'a tek tuşla ulaşabiliyor.

3G desteği var

3G destekli HTC Salsa, AndroidGingerbread 2.3.3 işletim sistemi ile mobil kullanıcılara gelişmiş, hızlı ve yüksek performanslı bir akıllı telefon deneyimi sağlıyor. HTC Salsa'nın HTC Sense özelliği, telefonla arama yapılan kişinin statüsünü ve fotoğraflarını görebilme ve hatta yaklaşan doğum günlerinden haberdar olması mümkün.

iPhone'dan çıkış alacak

Epson kullanıcıları artık iPad, iPhone ve iPod Touch'tanAirPrint ile kablosuz baskı alabilecekÖ Eylül 2011 tarihinden itibaren AirPrint destekli tüm Epsoninkjet yazıcılarında geçerli olacak uygulama sayesinde kullanıcılar, belge, fotoğraf ve e-posta dokümanlarını diledikleri yerden baskıya gönderebilecekler.

Cepten yol gösteriyor

Türkiye'nin en kapsamlı navigasyon ve trafik durumu bilgisi iddiasını taşıyan "Turkcell YolBilgisi" adlı uygulama, 500 binden fazla adres ve ilgi noktası ile bilinmeyen noktalara sesli yönlendirme yaparak ulaşım sağlıyor. 20 büyük ilde rotayı belirlerken trafik bilgisini de kullanarak en hızlı güzargahı hesaplayarak trafikte kaybedilen zamanı azaltıyor.

Ücret indirme imkanı

Uygulama, iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarıyla uyumlu. iPhone sahipleri uygulamayı AppStore ya da iTunes üzerinden ücretsiz indirebiliyor. Android sürümü için 'T10' ve 'T20' sahipleri telefonlarının ana ekranlarındaki 'T-Market' uygulamasından, diğer Android cihaz sahipleri 'YOL' yazıp 2580'e gönderdiklerinde gelecek T-Market linki üzerinden indirebiliyor.

Aylık 6 TL olacak

31 Ekim'e kadar abone olanlar bu süre içerisinde uygulamadan ücretsiz yararlanabiliyor.

Kampanya sonrası faturalı aboneler aylık 6 TL, ön ödemeli aboneler ise haftalık 1.50 TL ödeyerek uygulamayı kullanabilicek. EDGE veya 3G üzerinden kullanım esnasında ayrıca bir veri ücreti alınmıyor.

Büyükşehirler yeme içme derdine düştü

Yeme içme, eğlence, sağlık ve güzellik, kültür ve sanat etkinlikleri gibi farklı kategorilerde fırsatlar sunan grup satın alma sitesi Grupfoni'de bugüne kadar satılan kuponların kategori dağılımı, şehirlerin tüketim alışkanlıklarını da ortaya koyuyor.

En çok İstanbul-Bursa

Açıklanan bilgilere göre kendileri üzerinden satışa sunulan FastFood fırsat kuponlarına en çok İstanbul ve Bursa halkı ilgi gösterdi. İzmirliler ise daha çok cafe/ pastane fırsatlarına yakınlık duyuyor.

İzmir sporcu

Grupfoni'nin paylaştığı veriler, spora en çok ilgi gösteren şehrin açık ara İzmir olduğunu gösteriyor. Spor fırsat kuponu satışlarında İstanbul Denizli'nin ardından üçüncü sırada geliyor.

Kişisel bakım fırsat kuponlarının satışları sırasıyla İzmir, Ankara ve İstanbul'da yapılıyor. Kültür sanat etkinlikleri fırsatlarına ise en çok İstanbullular ilgi gösteriyor. Online eğitim fırsatlarına en çok ilgi ise Ankara'dan geldi.