Turizm sektöründe 18 yıl önce Türk ve Rus ortaklı kurulan Tez Tour’un Türk ortağı Levent Aydın ile Rus ortağı arasında internet üzerinden uçak bileti satışıyla ilgili proje nedeniyle yaşanan anlaşmazlık, ortaklığın da sona ermesine neden oldu

Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Belarus gibi çevre ülkelerden yılda 1 milyona yakın turisti Türkiye’ye getiren en önemli tur operatörlerinden Tez Tour’un Türk ortağı Levent Aydın, yüzde 20’lik hissesini Rus ortaklarına devrederek, ortaklıktan ayrıldı.

Levent Aydın’ın ayrılığını, Rus ortak Alexander Sinigibskiy ile şirket yöneticileri Vural Karasu, Seyfi İmamoğlu ve Fatoş Yürür, Tez Tour’un Antalya’daki merkezinde birlikte açıkladı. 18 yıl önce Türk ve Rus şirketi olarak kurulan Tez Tour’un, bugün büyük bir uluslararası şirket olduğu ve 27 ülkede faaliyet gösterdiği belirtildi.

Ortaklar arasında anlaşmazlık

2 yıl önce Levent Aydın’ın kardeşi Bülent Aydın ile birlikte internet üzerinden uçak bilet satışıyla ilgili projelerini paylaştıklarında, Tez Tour’un diğer ortaklarının bu fikri desteklemedikleri ve bu nedenle ortaklar arasında anlaşmazlıklar çıktığı dile getirildi.

Levent Aydın’ın tek başına bu faaliyete devam etmesiyle anlaşmazlıkların daha da derinleştiği ve sonuç olarak Levent Aydın’ın şirketteki payını satmaya karar verdiği kaydedildi.

Alexander Sinigibskiy, Levent Aydın’ın yüzde 20’lik payının kendileri tarafından alındığını belirterek, Levent Aydın ile otel ortaklıklarında ise bir değişiklik olmadığını söyledi. Levent Aydın’ın genel müdürlük görevini de kendisinin devraldığını belirten Sinigibskiy, "Önemli olan şirkette teknik direktörün değişmesi değil, takım ruhunun korunmasıdır" dedi. (Hürriyet)