Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Manavgat'ta 5 yıldızlı bir otelde ön büro müdürü olarak görev yapan Emre Gürsoy, 3 aylıkken sahiplendiği ve 'Maylo' adını verdiği köpeği bazı komutlarına karşılık verince eğitmeye karar verdi. Gürsoy, 1 yaşında başladığı eğitimler sonunda birçok temel komutu anlar hale getirdi. Önceleri hareketlerle başlayan komutlara şimdi sesle verilen şekilde uymaya başlayan Maylo, sahibi sayesinde sosyal medya ortamında da fenomene dönüştü.

 
 

Emre Gürsoy'un, Türkçesi 'Ben Mayloyum' olan 'iammaylo' adıyla sosyal paylaşım sitesi İnstagram'da açtığı ve köpeğinin fotoğraflarını paylaştığı hesap, kısa sürede binlerce takipçiye ulaştı. Türkiye'den ve dünyadan 26 binin üzerinde takipçisi olan Maylo, ütü yaparken, araba tamir ederken, yemek yaparken, temizlik yaparken, banyoda sahibinin sırtını keseliyormuş gibi onlarca fotoğrafıyla beğenildi.

'26 BİNDEN FAZLA TAKİPÇİSİ VAR'

3 yaşındaki Maylo'yu Manavgat'taki bir çiftlikten satın aldığını söyleyen Emre Gürsoy, köpeklerin insanlara çok sadık olduğunu aktardı. Maylo'nun birçok temel komutu anladığını aktaran Gürsoy, Maylo'nun instagram'daki hesabında çoğunluğu yabancı ve dünyanın her yerinden 26 bin 300 takipçisi olduğunu vurguladı. Emre Gürsoy, "Aslında bu fikir, kendi hesabımdan Maylo ile ilgili paylaşımların daha etkin olduğunu gördüğümde aklıma geldi. Sadece Maylo'nun olduğu ve insanların onunla iletişime geçtikleri 'iammaylo' adında bir hesap açtım. Çok kısa süre olmasına rağmen 26 bin 300 takipçiye ulaştı" dedi.

Maylo'nun Youtube ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında bulunan videolarının milyonlarca defa izlendiğini kaydeden Gürsoy, videolardan birinin yabancı bir ajans tarafından lisanslandığını da anlattı.