Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Derya Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve eşi Zümrüt Özekmekçi, Türk Telekom Söke Şube Müdürü Birol Acar başta olmak üzere, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, İlçe Jandarma Komutanı Jand. Yüzbaşı Tolga Baş, Jandarma Kriminal Komutanı Jand. Yarbay Ekrem Malkoç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, CHP ilçe Başkanı Av. Osman Ünsal, Belediye Meclis Üyeleri Nimet İncedal, Hüseyin Akkaya ve Namık Bayrakçı, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna internet evinin internet cafelerden ayrılmasının özellikle altını çizerken; “İnternet Evi öğrencilerin eğitimlerine yönelik olarak gerekli filtreleme sistemi kullanılarak hazırlandı. İnternet Evi’nin hazırlanmasında Türk Telekom Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. İnternet Evi ile birlikte hazırlanan sergi ve kurs salonlarının Söke’ye hizmet noktasında çok faydalı olacağına inandığını söyleyen Levent Tuna; “İlçemiz kültür ve sanat alanına kavuştu” dedi.
Türk Telekom’un eğitime olan desteklerinden bahseden Türk Telekom Söke Şube Müdürü Birol Acar; “Söke’de belediyemiz ile ortak bir çalışma ile örnek bir internet evi oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Söke’nin bir eğitim kenti olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Eğitimin yanında sosyal ve kültürel hayatta çok önemli. Öğrencilerin eğitimi anlamında büyük fayda sağlayacağını düşündüğüm internet evi ile yine çeşitli kurslar ile eğitime hizmet verecek olan kurs salonlarının Söke’ye hayırlı olmasını diliyorum. Oluşturulan bu alan bedesten çarşıya da bir hareket getirecektir” diye konuştu.
Söke Belediyesi tarafından Türk Telekom’un desteği ile yapılan İnternet Evi ile yine Söke Belediyesi tarafından yapılan sergi ve kurs salonlarının açılış töreninde açılış kurdelesi İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Türk Telekom Söke Şube Müdürü Birol Acar ve Alman Kardeş şehir Shönebeck (Elbe)’den konuğu Mehmet Tefikof tarafından kesildi. Açılış töreni sonrası salonlar katılımcılar tarafından gez, büyük beğeni topladı.