55 milyar dolarlık bir altyapı yatırımı yapılmazsa 2 yıl sonra yani 2010 yılında küresel internet çökecek

Araştırma şirketi Nemertes, internet altyapısındaki yatırım eksiklikleri hakkında bir rapor hazırladı. Rapora göre 2 yıl içerisinde 55 milyar dolarlık yatırım yapılmazsa sistem, aşırı yoğunluğu kaldıramayacak. Şu an planlanan yatırım ise sadece 16 milyar dolar

Teknoloji üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Nemertes"in hazırladığı rapora göre, internet sistemine yapılan altyapı yatırımları yeterli değil ve acil yatırıma ihtiyaç var. İnternet sistemine, kısa süre içinde 42 ile 55 milyar dolarlık bir altyapı yatırımı yapılmazsa küresel internet sistemi 2010"a kadar kullanılamaz hale gelecek. Mevcut internet altyapısının, her gün katlanarak artan internet kullanımı talebini karşılayamadığının vurgulandığı raporda, gerekli yatırımların yapılmaması halinde, “Google, YouTube ve Amazon” gibi internet hizmeti sağlayıcı büyük şirketlerin kurulamayacağı, hali hazırda hizmet verenlerin ise altyapı sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. İnternet devlerinin şu an planladıkları yatırım ise gerekli olanın yüzde 30"u yani 16 milyar dolar kadar olduğu belirtilen raporun son bölümünde ise kapasite artırıcı altyapının sağlanmaması halinde, internet sisteminin, aşırı yoğunluğu kaldıramayacak hale geleceği ifade edildi.

1 milyar kullanıcı var
55 milyar dolarlık yatırım 8 milyon yıl aralıksız izlenebilecek DVD kalitesinde bir film saklama alanı yaratılması anlamına geliyor. Dünya genelinde sayısı 1 milyarı aşan internet kullanıcısının her gün katlanarak artan kullanımıyla internette yatırıma olan ihtiyaç da hızla artış gösteriyor.

Vatan