ESET Güvenlik İstihbarat Ekip Lideri Robert Lipovsky, artan mobil cihaz kullanımına karşın dünya genelinde Android sistemlere karşı büyük güvenlik risklerinin bulunduğuna dikkat çekti.

ESET’ten yapılan açıklamaya göre ESET’in öncülüğünde ev kullanıcıları segmentinde yer alan çeşitli güvenlik yazılımı ürünlerinin performansını ölçen küresel araştırma, Ekim-Kasım 2011 tarihlerinde altı kıtada ve 49 ülkede yapıldı. Slovakya merkezli United Consultants tarafından analizleri yapılan araştırmanın online panelleri ise Belçika’da InSites Consulting tarafından yürütüldü. Söz konusu global araştırmaya göre, dünya çapında internet kullanıcılarının yüzde 36’sı bağlantı için akıllı telefonları, yüzde 19’u temel cep telefonları, yüzde 10’u da tabletleri kullanıyor.

ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 16’SI GÜVENLİK AÇIKLARI NEDENİYLE VERİ KAYBI YAŞIYOR

Araştırma için ankete katılanların yüzde 16’sı ise güvenlik açıkları nedeni ile veri kaybı yaşadıklarını belirtiyor. Global araştırma firması Gartner verilerine göre de 2011’in son çeyreğinde akıllı telefon satışlarının yüzde 50.9'u Android işletim sistemli. Bu tip portatif cihazlar, hassas ve kişisel bilgilerin yanı sıra iş ile ilgili özel bilgileri depolamak için de giderek daha çok kullanılıyor.

ESET MOBILE SECURITY FOR ANDROID ARTIK GOOGLE PLAY’DE

Mobil ve özellikle Android platformlara yönelik yoğunlaşan kullanımla birlikte artan tehditleri öngörerek bu yönde ürünler geliştiren ESET, mobil cihazların güvenli kullanımı için ESET Mobile Security For Android'in yeni sürümünü Google’ın içerik servisi Google Play’de piyasaya sundu. ESET böylece, ESET Mobile Security'nin satış platformlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

LIPOVSKY: “DÜNYA GENELİNDE ANDROİD SİSTEMLERE KARŞI BÜYÜK GÜVENLİK RİSKLERİ BULUNUYOR”

ESET Güvenlik İstihbarat Ekip Lideri Robert Lipovsky, artan mobil cihaz kullanımına karşın dünya genelinde Android sistemlere karşı büyük güvenlik risklerinin bulunduğuna dikkat çekti. Lipovsky, ESET’in yeni ürünü yalnızca bu zararlı yazılımlara ve bu tehditlere karşı değil, cihazınızın kaybolması veya çalınmasına karşı da verileri koruduğunu vurguladı. (NSK)