Buna göre, psikolojik harp teknikleriyle kamuoyunu yönlendirerek hükümeti yıpratmak için kurulan 'kara propaganda' sitelerinde kapatma davasını destekleyen yazı ve yorumlar yer alıyor. 
 
Söz konusu siteler ayrıca 11. cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de aktif olarak kullanılıyor.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 93 sayfalık 'internet andıcı' iddianamesinde AK Parti'ye açılan kapatma davasına ilişkin önemli bilgiler de yer alıyor. 2008 yılında açılan kapatma davasında kullanılan gazete kupürleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan internet sitelerindeki haberler örtüşüyor. İşte bazı başlıklar: "Türkiye irtica tehdidi altında, AKP'de kadına yer yok, Atatürkçü cumhurbaşkanı istiyoruz, Yargı kuşatmada..." 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 93 sayfalık 'internet andıcı' iddianamesinde, yıllardır kamuoyunu maniple eden internet siteleri ve amaçları deşifre ediliyor. Yedisi general 22 sanıklı iddianamede, 'irtica.org, turkatak.genç.tr' gibi TSK tarafından kurulduğu ortaya çıkan internet sitelerinin yayınları hukuki olarak incelenmiş. Buna göre iddianamede, Kurmay Albay Dursun Çiçek'in talimatla kurduğunu belirttiği 'irtica.org ve turkatak.gen.tr' isimli sitelerdeki yayınların, genel itibarıyla ulusal düzeyde yayın yapan basın yayın organlarında çıkmış köşe yazıları ile haberlerden oluştuğu ve sitelerin güncel olarak işletildikleri belirtiliyor. 
 
Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim bakanları üzerinden 'Türkiye Cumhuriyeti yürütme organını baskı altına alıcı, tezyif ve tahkir edici' yayınların bulunduğu belirtilen sitelerde, 'türban, imam hatipler, kadrolaşma-atamalar, Diyanet İşleri, Fethullah Gülen ve AKP işbirliği' temalı yayınlar ile kamuoyunun maniple edilmeye çalışıldığı vurgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Erdoğan'ın aday olacağı söylemlerinin kamuoyunda yer almasının ardından bu durumu ağır şekilde eleştiren yazıların yayınlandığı aktarılıyor.
 
Savcılık, 'yine bu süreçte adaylığı kesinleşen Abdullah Gül'ün de cumhurbaşkanı adayı olmasını, ayrıca seçim sonrasında ise cumhurbaşkanı olmasını eleştiren yazıların yayınlandığı ve yine AK Parti'ye açılan kapatma davasını destekleyici mahiyette yazı ve haberlerin yer aldığı' tespitinde bulunuluyor. 
 
Türkiye, Malezya oluyor! 
 
İddianamede, sitelerde Türkiye'de irtica tehdidi olduğu ve laikliğin tehlike altında bulunduğu yönünde 'hezeyan' uyandırma amaçlı yayınların yer aldığı aktarılıyor. Bu haber-yazı içeriklerinde, şeriatla yönetilen bazı ülkelerdeki şeriat uygulamalarından örneklerin yer aldığı ve şeriat idaresinin hakim olduğu ülkeler ile (özellikle İran ve Malezya) Türkiye'nin özdeşleştirilerek bu ülkelere şeriatın yavaş yavaş hakim olduğu ve Türkiye'nin de şeriat idaresine kaymakta olduğu temalarının işlendiği, bu kapsamda Kur'an kursları ve türban konulu haberlerin de kullanıldığı ifade ediliyor. 
 
Mevcut iktidarın da tüm bu durumları destekleyici faaliyetlerinin olduğu iddiaları ile bir yandan yürütme organı baskı altına alınmak istenirken, diğer yandan ülkede irtica korkusu ve paranoyası oluşturularak kamuoyunun maniple edilmek istendiği yazılıyor. Albay Dursun Çiçek imzalı 'Kaos Planı'nda sistematikleştirilmiş örgütsel hususlara paralel birçok yayının yer aldığı bildiriliyor. Savcının kara propaganda sitelerine ilişkin tespiti ise şöyle: 
 
"Söz konusu sitelerin kuruluş amaçlarında belirtilen kurum tanıtımı ve bilgilendirme gayeleri ile işletilmedikleri, bilakis Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda kamuoyu oluşturmaya yönelik yayın yaptıkları kanaatine varılmıştır." 
 
'İrtica hortladı' haberleriyle psikolojik harp yapıldı 
 
Dönemin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından 2008 yılında hazırlanan kapatma davasının iddianamesi, Google'dan toplanan haberler ve 'gazete kupürleriyle' oluşturulduğu gerekçesiyle eleştiri konusu olmuştu. İnternet andıcı iddianamesine göre AK Parti'yi kapatma davasını desteklemek için toplumda hezeyan uyandırmayı amaçlayan abartılı haberlerden bazıları şöyle: 
 
"TRT'de irtica hortladı, Türkiye irtica tehdidi altında, AKP'nin türban planı çalıştı, AKP'de kadına yer yok, Atatürkçü cumhurbaşkanı istiyoruz, Çankaya Cumhuriyet ile hesaplaşma yeri değil, Yargı kuşatmada, Köşk'e çıkarsa ılımlı İslam denemesi başlar, Tesettür otelleri 4 kat arttı, Türban Köşk'e çıkmamalı, AKP türbana dolandı, Adım adım irticai yaşama doğru, Halk eğitim merkezinde çarşaflı aile eğitimi, İran'da örtü okula sinsice girdi, Otobüste namaz baskısı, MEB'in broşüründe veliler türbanlı, AKP yumuşakça İslamlaştırıyor, Türkiye'nin yönü İran'a doğru, AKP laik sistemi dilim dilim doğruyor, Ergenekon, büyük bir provokasyon, Resmen karşı devrim." (Zaman)