Bir günlük bebek soğukta ölürken, kadın tutuklandı.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde oturan evli ve 3 çocuk annesi V.A., eşinin Romanya'ya işçi olarak gitmesinin ardından emlakçılık yapan S.Y. (49) ile yasak aşk yaşamaya başladı. Yasak aşk sonucu hamile kalan 34 yaşındaki V.A., bu durumu S.Y. adlı kişiye bildirmesi üzerine çift çocuğu aldırma kararı aldı. Bunun üzerine S.Y., yasak aşk yaşadığı V.A.'ya 200 TL vererek kürtajla çocuğu aldırmasını istedi. Ancak V.A., aldırmadığı çocuğunu geçtiğimiz cumartesi günü evinin tuvaletinde doğurdu. Dünyaya getirdiği bebeğini bir poşet içerisine koyan V.A., S.Y.'nin işyerinin önüne bıraktı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen bir çalışan ise durumu polisi bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, poşet içerisinde donarak ölmüş olan bebekle karşılaştı.

KADIN TUTUKLANDI

İnceleme başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, poşet üzerinde bulunan bir isimden yola çıkarak V.A.'ya ulaştı. Gözaltına alınan V. A. ise suçunu itiraf ederken, "S.Y. ile ilişkim sonucu hamile kaldım. Kürtaj için bana 200 TL verdi, ancak bu para çocuk aldırmama yetmediği için doğurmak zorunda kaldım. Çocuğa sahip çıkması için işyerinin önüne bıraktım. Öldüğünden haberim yok" dediği öğrenildi.

Polis ekipleri, S.Y.'yi de gözaltına alarak mahkemeye sevk etti. Zanlılardan V.A. tutuklanırken, S.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. / DHA