ABD"de yapılan ve New Scientist yayımlanan bir araştırma, insan beyninin, Tanrı"ya inanmaya programlanmış bir yapıya sahip olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Bebekler ve çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar, insanın doğumdan itibaren beden ile zihninin ayrı ayrı yapılandığını koydu. Bu durumun da Tanrı başta olmak üzere muhtelif metafizik inançlara yol açtığı belirtildi.

"KANITLAR BULDUK"

Yale Üniversitesi psikologlarından Prof. Paul Bloom, araştırmayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Bizim dini inançlarımızın güçlü ve değiştirilemez olduğuna dair birçok kanıt bulduk. Yaşlandıkça, inanışın metafizik yanından çok, ahlaki boyutuna odaklanıyoruz."

ÜNLÜ PROFESÖR "TANRI YANILGISI" KİTABIYLA İDDİAYA KARŞI ÇIKIYOR

İngiltere"nin önde gelen ateistlerinden ve Oxford Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Richard Dawkins bu tür savlara, yazdığı "Tanrı Yanılgısı" adlı kitapla karşı çıkıyor.

Dawkins, dinin özellikle çocuklara yönelik olarak beyin yıkama yoluyla propagandasının yapıldığını savunuyor. Dawkins"e göre çocuklar, büyüklerinin söylediklerini kabul ediyor ve böylece Tanrı"ya inanmaya yatkın hale geliyor.

Hürriyet