Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi"nde açılan “Çini Bahçesinde Nevbahar / MSGSÜ, Sitare Turan Bakır Atölyesi Öğrenci Çalışmaları” adlı sergideki eserler soğuk ve yağmurun hüküm sürdüğü şu günlerde insanın içini ısıtıyor. Seher vakti açan güller ve bahar çiçeklerinden oluşan eserler 24 Ekim 2010 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor

Soğuk ve yağmurun hüküm sürdüğü şu günlerde Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi"nde insanın içini ısıtan bir sergi açıldı. 14 Ekim Perşembe akşamı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan"ın katılımıyla açılan serginin adı “Çini Bahçesinde Nevbahar / MSGSÜ, Sitare Turan Bakır Atölyesi Öğrenci Çalışmaları”. “Klasik Türk Sanatları"nda 15 Sergi 15 Seminer Etkinliği” kapsamında düzenlenen sergide MSGSÜ Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Sitare Turan Bakır'ın öğrencilerine ait eserler sergileniyor.

Demircan: Çini Sanatını Gençler Aktarmayı Önemsiyoruz

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi olarak çini sanatımızın genç kuşaklara aktarılmasını çok önemsiyoruz. Bu bakımdan bu sergi bizim hassasiyetlerimize denk düşen anlamlı bir çalışma. Yüzyıllardır seher vakti açan güller, bu sergi sayesinde bu kez sonbahar rüzgarıyla çini bahçesine konuk oluyor. Bu sergi vasıtasıyla çini sanatımızın geliştirilebilmesi için üniversitelerimiz ve diğer kurumlarla olan işbirliği imkanlarını değerlendireceğiz. Beyoğlu Belediyesi olarak bizi kadim geleneğimize bağlayan sanatlarımızın geleceğe aktarılabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Daha sonra sergiyi gezen ve öğrencilerden eserler hakkında bilgi alan Başkan Demircan, Sitare Turan Bakır ile sergide eseri olan öğrencilerini emeklerinden ve sanatlarından dolayı tebrik etti.

Sergi 24 Ekim"e Kadar Gezilebilir

Prof. Dr. Sitare Turan Bakır açılış törenin ardından “Türk Çini ve Seramik Sanatında Tasarım Anlayışı” konulu bir de seminer verdi. 16. yüzyıl çini sanatının yarı stilize çiçeklerinin farklı konu, form ve fonksiyonlarla sanatseverlerin karşısına çıkan sergi 24 Ekim 2010 tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilir.